Introductie van de SPE-bronpomp

Krijg een overzicht van de SPE-bronpomp en zijn kenmerken in deze module.

In deze module zult u kennis maken met de SPE-bronpomp, de toepassingen en de voordelen van de MS6000P permanentmagneetmotor.

Met de SPE krijgt u het beste van twee werelden:

De bewezen betrouwbaarheid van de SP-hydrauliek is nu beschikbaar met de MS6000P permanentmagneetmotor, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie van ca. 10%.

Het SPE-systeem staat voor energie-efficiëntie:

de SP-hydrauliek, de MS6000P permanentmagneetmotor en een CUE frequentieregelaar met optioneel sinusfilter, allemaal bewezen componenten. De permanentmagneetmotor maakt de SPE bijzonder geschikt voor gebruik in toepassingen waarbij krachtige pompen dagelijks meerdere uren worden gebruikt of waarbij ze zich moeten aanpassen aan de variaties in de systeemvraag.

Voor zonne-energietoepassingen, waar frequentieomvormers altijd worden gebruikt, is het ook efficiënter om de SPE met permanente magneetmotor te gebruiken. De MS6000P permanentmagneetmotor is wat de SPE echt onderscheidt.

Laten we een voorbeeld nemen waarbij een pomp een debiet levert van 40 m³/uur en een opvoerhoogte van 100 meter, met een motor van 18,5 kW.

Uitgaande van een werktijd van 16 uur per dag, Bij gebruik van een SPE met een permanentmagneetmotor kunt u tot wel 9.100 kWh per jaar besparen in vergelijking met een SP-pomp met een standaard asynchrone motor, waarbij ervan uit wordt gegaan dat de pomp 16 uur per dag werkt.

Afhankelijk van de lokale energieprijzen, betekent dit dat energie-optimalisatie mogelijk is binnen 4 tot 5 jaar. Verkrijgbaar in motorvermogens tot 45 kW, waarbij de MS6000P moet worden uitgerust met een IPM-frequentieregelaar die de prestaties aanpast aan de systeemvereisten voor optimale efficiëntie.

Het sinusfilter elimineert interferentie om ervoor te zorgen dat de motor een zuiver sinusvormig signaal ontvangt van de frequentieregelaar. In de meeste gevallen is het filter optioneel.

Dit verlengt de levensduur van de motor en elimineert de noodzaak van afgeschermde kabels.

Gemaakt van roestvrij staal, met een ingebouwde terugslagklep en voorzien van slijtvaste lagers, is de SPE zowel betrouwbaar als efficiënt. Dit is de volgende generatie bronpompen met een bewezen betrouwbaarheid gedurende tientallen jaren in verschillende toepassingen.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 2
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 10 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld