Hoe kiest u de juiste pomp om de druk van leidingwater te verhogen

Meer informatie over het verhogen van de druk van leidingwater en hoe u de juiste pomp voor de juiste taak kiest.

In sommige delen van de wereld is lage of wisselende druk van het leidingwater een veelvoorkomend probleem als gevolg van een schommelende vraag gedurende de dag.

Om de waterdruk te stabiliseren in een huis dat is aangesloten op leidingwater, kan een drukopvoerpomp worden geïnstalleerd. De druk verhogen van water rechtstreeks uit waterleidingen is in sommige landen niet toegestaan.

In plaats daarvan moet een wateropslagtank worden geïnstalleerd van waaruit water kan worden verdeeld in het huis of naar een daktank. Controleer altijd de lokale wetgeving voordat u een drukopvoerpomp rechtstreeks op de waterleiding aansluit.

Drukopvoerpompen voor het verhogen van de druk van leidingwater worden vaak binnenshuis geplaatst, waardoor deze bij voorkeur stil is zodat de bewoners niet worden gestoord.

Zelfs als de pomp buiten wordt geïnstalleerd, is een stille pomp aanbevolen om de buren niet te storen als de pomp 's nachts start. Soms kan de waterdruk in waterleidingen erg hoog zijn. Daarom moet u een voldoende sterke pomp kiezen die bestand is tegen de gecombineerde inlaat- en pompdruk.

Aangezien de waterdruk in waterleidingen ook aanzienlijk schommelt gedurende de dag, kiest u best een drukopvoerpomp die niet alleen in staat is om extra druk te creëren, maar ook om de druk te stabiliseren zodat de eindgebruiker de hele dag door een constante waterdruk heeft, ongeacht schommelingen in de waterleidingen.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld: Als de druk in de waterleiding 2 bar is, en de pomp kan 5 bar leveren, zorgt dit voor een gecombineerde druk van 7 bar, wat een probleem kan zijn als de pomp is niet in staat om een druk aan te kunnen van meer dan bijvoorbeeld 6 bar.

Als dit echter een pomp met constante druk is, zal deze alleen de druk verhogen volgens het gewenste instelpunt. Als in dit voorbeeld het instelpunt van de pomp 4 bar is, wordt de snelheid van de pomp aangepast om 2 bar te leveren zodat de totale druk 4 bar wordt.

Tot slot moeten pompen die worden gebruikt om de druk van het leidingwater te verhogen goedgekeurd zijn voor drinkwater. Om de druk van leidingwater te verhogen, raden we de Grundfos JET-opvoerpomp, SCALA1 of SCALA2 aan.

De JET-opvoerpomp voldoet aan de basisvereisten om de druk van waterleidingen te verhogen met een materiaalstevigheid tot 6 bar en geschiktheid voor drinkwater.

Doordat deze echter behoorlijk luidruchtig is, mag de JET-opvoerpomp alleen worden gebruikt voor buiteninstallaties in een tuinhuis of onder een afdak.

De SCALA1 is op vlak van geluid beter geschikt voor binneninstallaties, en de SCALAis het stilst en biedt de meeste opties om de druk voor leidingwater te verhogen met een constante druk.

Voor meer informatie over de Grundfos JET-opvoerpomp, SCALA1 en SCALA2, ga naar www.grundfos.com.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 6
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 25 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd