Onderhoud van de Grundfos SOLOLIFT2

Ontdek hoe u in slechts 3 minuten een onderhoudsbeurt uitvoert aan uw SOLOLIFT2.

Een onderhoudsbeurt voor de Grundfos Sololift2 duurt 3 minuten, zonder geknoei!

Probeer bij verstopping eerst de ontstoppingsfunctie. Als eerste ontkoppelt u de stroomtoevoer en controleert u dat de toevoer naar het apparaat is stilgelegd. Daarna sluit u de inlaatklep van de stortbak van de wc.

Gebruik een schroevendraaier om de ontstoppingsfunctie te activeren via het kleine gat aan de bovenkant van het apparaat bij het onderhoudsdeksel. Trek de schroevendraaier weer uit het apparaat.

Sluit de stroom weer aan en zet de inlaatklep weer open. Spoel de wc een paar keer door en controleer of alles werkt. Als het probleem niet is opgelost, ga dan door met de volgende stap. Ontkoppel de stroomtoevoer en sluit de waterinlaatklep.

Zorg dat de watertoevoer vanuit andere aangesloten apparaten wordt stopgezet. Verwijder indien nodig het water uit de toiletpot. De kleine aansluiting aan de zijkant van het apparaat en de geleverde buis kunnen helpen met het verlagen van het waterniveau.

Verwijder nu het deksel van het apparaat. Hiervoor heeft u slechts een schroevendraaier nodig. Verwijder vervolgens de 4 schroeven waarmee de pomp-motoreenheid vastzit. Zoals u ziet vinden deze werkzaamheden geheel aan de schone kant van de Sololift2 plaats.

Door de pomp-motoreenheid te verwijderen heeft u makkelijk toegang tot het voorwerp waardoor het systeem verstopt is geraakt. Wanneer u het voorwerp heeft verwijderd kunt u de pomp-motoreenheid terugplaatsen waarbij u het weer vastzet met de vier schroeven.

Plaats het deksel van het apparaat terug en zet vast met de enkele schroef. Als laatst sluit u de stroom weer aan en zet u de inlaatklep weer open. Zo simpel is het echt... met Grundfos. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 5
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd