Onderzoek En Inzicht

Schurende vloeistoffen

Een schurende vloeistof bevat stoffen, vaak mineralen of anorganische stoffen, die harder zijn dan het materiaal waar ze langs schuren. Door deze schurende werking zullen zachtere materialen slijten en beschadigd raken. Natuurlijk voorkomende schurende stoffen in afvalwater kunnen zand, stenen, calciumcarbonaat of ijzeroxide zijn.

Schurende vloeistoffen kunnen corrosie van een pomp versnellen en zijn direct betrokken bij erosie-corrosie. In het algemeen zorgt grotere kracht voor snellere slijtage. Hierdoor zijn delen van een pomp die worden blootgesteld aan hoge snelheid meer vatbaar voor erosie-corrosie.

Om dit tegen te gaan levert Grundfos pompen voor schurende vloeistoffen die zijn gebouwd van verschillende soorten roestvast staal, geschikt om met verschillende soorten corrosie om te gaan. De Grundfos CR-serie centrifugaalpompen en SP-grondwaterpompen zijn typische voorbeelden van pompen die gebouwd zijn om de risico's van schurende vloeistoffen voor industriële processen en watervoorziening tegen te gaan.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.