Onderzoek En Inzicht

Buffertank

Een buffertank is een opslagtank die wordt gebruikt aan de koude gebruikerszijde van een airconditioningsysteem. De tank wordt gebruikt als opslag in geval van piekbelastingen, of in situaties waarbij een piek in de vraag de capaciteit van het koelsysteem overschrijdt.

Het systeem kan de secundaire zijde van een traditioneel, door een compressor aangedreven systeem zijn, of een systeem met vrije koeling, waarbij koeling mogelijk alleen 's nachts plaatsvindt. De buffertank is een container waarin het gekoelde medium kan worden opgeslagen.

Een buffertank wordt doorgaans gebruikt wanneer er een variabele koeling vereist is. Bij dergelijke toepassingen wordt de tank gebruikt als opslag in geval van piekbelastingen, of in situaties waarbij een piek in de vraag de capaciteit van het koelsysteem overschrijdt.

Wanneer een koelsysteem opstart, dan verhoogt dit het energieverbruik en de slijtage van de koelcompressor in vergelijking met continu bedrijf. Een buffertank is zeer geschikt voor situaties waar de koelbelasting klein is omdat hierdoor het aantal inschakelingen afneemt en dus slijtage en energieverbruik worden verminderd.

Grundfos levert een breed scala aan circulatiepompen voor airconditioning en koeltoepassingen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.