Onderzoek En Inzicht

Verbruiksprofiel

Het verbruiksprofiel geeft de relatie weer tussen het tijdstip van de dag en het waterdebiet. Dit is relevant in verband met systemen voor waterdrukverhoging waarbij een on-demand waterpomp nodig is. Verbruiksprofielen verschillen van elkaar afhankelijk van de toepassing en het installatietype.

Zo kan de waterbehoefte van een hotel gedurende de dag sterk fluctueren. Deze behoefte is het grootst in de ochtend, aangezien de meeste gasten douchen, en alle activiteiten zoals reinigen, koken en wassen beginnen. De behoefte piekt weer rond het avondeten.

Het verbruiksprofiel is belangrijke informatie in het selectieproces. Dit heeft grote invloed op de keuze van het type boostersysteem en het aantal benodigde pompen.

Op basis van deze informatie kan een belastingsprofiel worden gemaakt. Hieruit kunnen we aflezen hoeveel uur per dag een bepaald debiet nodig is.

On-demand waterpompen zoals de Grundfos Hydro MPC booster voldoen aan de eisen voor de variërende verbruiksprofielen in gebouwen of voor waterdistributie.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.