Onderzoek En Inzicht

Regelaar voor brandbluspompen

Regelaars voor brandbluspompen kunnen worden onderverdeeld in regelaars voor diesel- en elektrische brandbluspompen, en aangezien deze regelaars altijd specifiek zijn voor slechts één brandbluspomp worden ze nooit gecombineerd - er is altijd één bedieningspaneel per brandbluspomp vanwege veiligheidsredenen. Brandbluspompen worden ingeschakeld met een signaal van een drukschakelaar.

Ze zijn ontworpen voor het besturen en bewaken van de brandbluspompen en voldoen aan de eisen die worden beschreven in de normen voor regelaars van brandbluspompen. De meeste regelaars voor brandbluspompen zijn gecertificeerd en in een lijst opgenomen door certificeringsinstanties zoals FM (Factory Mutual), UL (Underwriters Laboratories) of VdS (Vertrauen durch Sicherheit) en anderen.

De regelaars bevinden zich in de brandbluspompruimte en staan doorgaans in visueel contact met de brandbluspompen om ze te zien werken. De brandbluspompregelaars bewaken de bedrijfsstatus, en in geval van brand ontvangt de regelaar een signaal van de drukschakelaar en schakelt de brandbluspomp in. Als een duplex-systeem (twee brandbluspompen) is geactiveerd, dan wordt de bedrijfspomp geactiveerd als nr. 1, aangezien de drukschakelaar een hoger setpoint heeft dan de standby-pomp.

Regelaars voor brandbluspompen zijn fail-safe bedraad, en in het geval dat een besturingskabel losraakt zullen de brandbluspompen inschakelen. De regelaars bedienen de pompen meestal in een toestand met automatische inschakeling en handmatige uitschakeling. Als de brandbluspomp eenmaal is ingeschakeld via de regelaar, dan moet een facilitair manager naar het pomphuis gaan en de pomp handmatig uitschakelen. Dit is om ervoor te zorgen dat de reden voor de activering bekend is, en ook om te voorkomen dat de pomp wordt uitgeschakeld als een sprinklerkop nog in bedrijf is.

Grundfos levert brandbestrijdingssystemen met brandbluspompen en regelaars voor industriële en commerciële brandbeveiliging.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.