Onderzoek En Inzicht

Aanvoertemperatuur

De aanvoertemperatuur heeft betrekking op de temperatuur van het water in de toevoerleiding (aanvoerleiding) in een verwarmingssysteem of een afzonderlijk onderdeel van een verwarmingssysteem. Als een verwarmingssysteem direct is aangesloten op de stadsverwarming, dan wordt het temperatuurprofiel in de aanvoer ingesteld door de leverancier van de stadsverwarming.

In een indirect verwarmingssysteem wordt water gemengd of door een warmtewisselaar geleid voordat het wordt gedistribueerd door het leidingsysteem, d.w.z. de aanvoertemperatuur wordt geregeld, bijvoorbeeld in relatie tot de buitentemperatuur. De automatische regeling wordt ingesteld op basis van een gedefinieerde verwarmingscurve die overeenkomt met de specificaties van het systeem. De aanvoertemperatuur voor het verwarmingssysteem mag de watertemperatuur van de stadsverwarming echter niet overschrijden.

Bij het kiezen van de aanvoertemperatuur voor het verwarmingssysteem van een gebouw moet met het volgende rekening worden gehouden:

  • Het handhaven van een comfortabele temperatuur
  • Het beperken van het energieverbruik voor verwarming
  • Het bereiken van de laagst mogelijke retourtemperatuur voor stadsverwarming

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.