Onderzoek En Inzicht

Schuimsprinklersystemen

Schuimsprinklersystemen gebruiken schuim om brand in gebouwen te blussen. De sprinklerpomp verdeelt het mengsel van water en schuim via het leidingsysteem en voert de schuimnevel af via de sprinklers.

Schuimsystemen gebruiken een mengsel van water en een schuimconcentraat met een lage expansie om branden in gebouwen te blussen. De brandbluspomp verdeelt het mengsel van water en schuim via het leidingsysteem en voert de schuimnevel af via de sprinklerkoppen.

De schuimsystemen zijn aangesloten op een watervoorziening via een klep die wordt geopend door de werking van een rook- of warmtedetectiesysteem. Het schuim wordt geïnjecteerd in de leiding, na de brandbluspomp, vanuit een schuimtank om het met het water te kunnen mengen.

Het schuimsysteem kan net als elk ander sprinklersysteem (nat, droog, Pre-action en Deluge systemen) werken. Dit betekent dat het systeem wordt geactiveerd door het warmtegevoelige element op de sprinklerkoppen te activeren, of via het branddetectiesysteem.

Deluge schuimsystemen worden gebruikt op plaatsen die als gebieden met hoog brandgevaar worden beschouwd, zoals energiecentrales, boorplatforms, hangars voor vliegtuigen en opslag- of verwerkingsfaciliteiten voor chemicaliën.

Grundfos levert brandbluspompen voor watervoorziening als onderdeel van schuimsprinklersystemen voor industriële en commerciële brandbeveiliging.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.