Onderzoek En Inzicht

GENIbus

GENIbus is een datacommunicatieprotocol voor pompen dat is ontwikkeld en wordt onderhouden door Grundfos. Het verbindt Grundfos-pompen met pompregelaars of via gateways met computers voor bewaking en beheer in gebouwbeheersystemen en SCADA-systemen.

GENIbus is gebaseerd op GENIpro (Grundfos Electronics Network Intercommunications protocol), en is een veldbus die is ontwikkeld door Grundfos om te voorzien in de behoefte aan overdracht van pompgegevens in alle typische toepassingen van Grundfos-motoren/pompen. Denk hierbij aan gebouwbeheer, besturing van waterzuiveringsinstallaties, waterleidingbedrijven en industriële toepassingen.

Grundfos-apparaten met GENIbus kunnen aan elkaar worden gekoppeld in netwerken en worden geïntegreerd in geautomatiseerde systemen, aangezien veel fabrikanten beheeroplossingen hebben geïmplementeerd met ondersteuning voor GENIbus.

De belangrijkste toepassingen zijn voor:

  • Setpointregeling
  • Gesloten regelkring
  • Bewaking en datalogging
  • Configuratie
  • Opsporing van storingen

De GENIbus is geoptimaliseerd voor het gebruik van pompgegevens voor pompbesturing en -bewaking, waardoor het een ideale keuze is voor het implementeren van betrouwbare communicatie bij pompen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.