Techniek handboek

Klik hier voor de toepassingsgids: Stadsverwarming

Meer dan de helft van de energie die wij gebruiken voor conventionele verwarming en koeling wordt verspild. In een wereld waarin energie een schaars goed is, biedt stadsverwarming goede mogelijkheden voor een rationeler gebruik van energie. Voor gemeenschappen die economische groei willen stimuleren en daarbij de milieugevolgen tot een minimum willen beperken, zijn systemen voor stadsverwarming een verantwoorde keuze. Doe inspiratie op in onze toepassingsgids Stadsverwarming.

Download hier de handleiding 

Onze technische handleiding helpt u de meest kritische aspecten van uw project te begrijpen. Vul het onderstaande formulier in en we sturen u een e-mail met onmiddellijke toegang.

Hoe kunt u voldoen aan de lokale voorwaarden?

De lokale voorwaarden vormen altijd de basisvoorwaarden voor een stadsverwarmingscentrale. In onze gids beschrijven wij wat u in overweging moet nemen tijdens het plannen, ontwerpen, bouwen en in bedrijf nemen van stadsverwarmingssystemen.

Voordelen voor de stad

Door een stadsverwarmingssysteem te introduceren kunnen gemeenschappen het overschot aan energie gebruiken dat anders verspild zou worden. Hoe dichtbevolkter een gebied is, des te meer rendement er gehaald kan worden uit een stadsverwarmingssysteem.

De eenvoudige weg naar groene energie

Het is relatief eenvoudig om een grote, op fossiele brandstof gestookte energiecentrale om te bouwen tot duurzame alternatieven met stadsverwarming. En het verschil is zeer merkbaar: In plaats van 55% wordt slechts 5% energie verspild in de vorm van warmte die letterlijk de lucht in gaat.

Word expert in slechts een paar klikken

Bespaar tijd in uw dagelijkse werkzaamheden door uw vaardigheden, uw know-how en uw werkzaamheden te verbeteren met het online trainingsplatform ECADEMY.

Klik op een cursus hieronder om direct met uw training te beginnen.

Andere verwante artikelen en inzichten

Vind verwante artikelen met onderzoek en inzichten van Grundfos.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.