Techniek handboek

Klik hier voor de Technische handleiding voor ketels en systemen

Cavitatie is de belangrijkste oorzaak voor storingen in pompsystemen - en de hoge temperaturen in stoomketelsystemen vergroten het risico hierop.

Het vermijden van cavitatie vereist dat er rekening wordt gehouden met de beschikbare druk aan de inlaat van de pomp om te zorgen dat NPSHA > NPSHR .

Download hier de handleiding 

Onze technische handleiding helpt u de meest kritische aspecten van uw project te begrijpen. Vul het onderstaande formulier in en we sturen u een e-mail met onmiddellijke toegang.

Stoom, water, olie?

Afhankelijk van de verwarmingsbehoefte worden ketels in drie hoofdgroepen ingedeeld. Eén hiervan betreft stoomketels die gebruikt worden vanwege de hoge latente energie. Kom meer te weten over dit onderwerp, evenals over thermische olieketels en warmwaterketels.

De voordelen van het weglaten van regelkleppen

Geen drukverlies over de voedingsklep; ketelvoeding wordt aangepast overeenkomstig het stoomverbruik en energiebesparing op pompbedrijf:

De voordelen van het rechtstreeks regelen van het niveau in de ketel met pompen met variabel toerental zijn verre van onbeduidend. Het geld dat u bespaart is in feite gelijk aan de prijs van een dure voedingsklep plus de onderhoudskosten daarvan.

Word expert in slechts een paar klikken

Bespaar tijd in uw dagelijkse werkzaamheden door uw vaardigheden, uw know-how en uw werkzaamheden te verbeteren met het online trainingsplatform ECADEMY.

Klik op een cursus hieronder om direct met uw training te beginnen.

Andere verwante artikelen en inzichten

Vind verwante artikelen met onderzoek en inzichten van Grundfos.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.