Onderzoek En Inzicht

Warmwatervat

Een warmwatervat wordt gebruikt voor de productie van huishoudelijk warm water. De opslagtank of cilinder voor warm water kan via stadsverwarming of centrale verwarming op het verwarmingssysteem worden aangesloten, of een eigen warmtebron bevatten.

Eén of meer verwarmingsspiralen aangesloten op het verwarmingssysteem zijn in het vat gemonteerd. Huishoudelijk koud water wordt toegevoerd aan de onderkant van de tank, terwijl het huishoudelijke warm water aan de bovenkant wordt afgevoerd. Als het huishoudelijke warmwatersysteem een circulatielus bevat, dan wordt de circulatieleiding aangesloten op het middelste gedeelte van de tank. De circulatieleiding is aangesloten op de koudwaterleiding vlak voor de tank, voor tanks zonder circulatiekraan.

Het vat kan ook worden uitgerust met een elektrisch verwarmingselement - in combinatie met verwarmingsspiralen of als enige warmtebron. Het verwarmingselement bevindt zich aan de bovenkant van het vat. Warmwatervaten met risico op corrosie moeten worden beschermd met een magnesium-anode of een elektrolyse/katalytisch systeem.

Grundfos circulatie- en watertransportpompen voeden de opslagtank voor warm water, voor optimale productie en recirculatie van huishoudelijk warm water.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.