Artikel

Innovatieve hydraulica zorgt voor een betrouwbare werking tegen lagere totale kosten, om de uitdagingen van stedelijk afvalwater aan te gaan

De pomp is het hart van elk afvalwaternetwerk. Uptime en rendement van de pomp zijn van vitaal belang om de totale eigendomskosten laag te houden en het afvalwaterdebiet te optimaliseren, terwijl tegelijkertijd de beste prestaties worden geleverd.

 

Om de toenemende complexiteit van stedelijk afvalwater aan te gaan heeft Grundfos de Open S-tube® half-open waaier ontwikkeld, die een hoog rendement biedt over een breed werkgebied. Open S-tube® waaiers kunnen worden aangepast om te voldoen aan een specifiek werkpunt, en zijn de ideale oplossing voor afvalwater met gemiddelde tot extreme verontreiniging. Dit nieuwe hydraulische ontwerp verhoogt de betrouwbaarheid en robuustheid van de pompoplossing, verlaagt de bedrijfs- en onderhoudskosten en helpt de eigenaar om volledig te blijven voldoen aan alle wettelijke eisen. Bovendien bieden wij nu hydraulische onderdelen aan die zijn uitgevoerd in wit gietijzer met een hoog chroomgehalte. Deze ijzerlegering biedt een zeer goede slijtvastheid in vergelijking met andere metalen, en is slijtvaster dan 'normaal' gietijzer.

Grundfos blijft het pompontwerp ontwikkelen en verbeteren om aan de steeds veranderende eisen van afvalwater te voldoen. Vooral stedelijk afvalwater wordt steeds complexer, met componenten zoals zwevende deeltjes, organische stoffen, oliën en vetten, vezels en polymeren en andere stoffen die nieuwe uitdagingen vormen. Bovendien vergroten extreme weersomstandigheden de variatie in regenval en de kans op overstromingen.

Voor de nieuwe en innovatieve Open S-tube® waaier voor SE/SL-pompen hebben we een uitgebreid aantal virtuele tests uitgevoerd om het befaamde niveau van Grundfos' kwaliteit en prestaties te evenaren. In feite hebben we veel meer virtuele tests uitgevoerd dan ooit fysiek mogelijk zou zijn. En al onze simulaties zijn gevalideerd met behulp van state-of-the-art fysieke tests. We gaan door met component- en producttesten op functionaliteit en robuustheid met testen in veeleisende installaties over de hele wereld voordat ze op de markt komen.

SE/SL pumps: Betrouwbare en probleemloze werking 

Download de brochure over SE/SL-afvalwaterpompen en ontdek hoe deze pompen betrouwbaar blijven werken met alle afvalwaterstromen. SE/SL-pompen zijn leverbaar in diverse hydraulische uitvoeringen, voor een betrouwbare en efficiënte werking met het hoogste prestatieniveau in alle afvalwatertoepassingen. De SE/SL-pompen, die verkrijgbaar zijn in diverse uitvoeringen van 1 tot 30 kW/1,5 tot 42 pk, verlagen uw totale eigendomskosten met een betrouwbaarheid die zich heeft bewezen in installaties over de hele wereld.

Verwante producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.