Onderzoek En Inzicht

Nachtverlaging

Een nachtverlagingssysteem wordt gebruikt om een verwarmingssysteem te regelen; het verlaagt de kamertemperatuur 's nachts waardoor de verwarmingskosten dalen. Gebouwen zoals kantoren worden 's nachts niet gebruikt, dus het verlagen van de kamertemperatuur veroorzaakt geen ongemak.

Een systeem voor nachtverlaging wordt vaak geïntegreerd in een gebouwbeheersysteem (GBS) voor kantoren, of als onderdeel van een vergelijkbaar elektronisch regelsysteem met ingebouwde timer. Het gebouw moet weer worden opgewarmd voordat de gebruikers de volgende dag aankomen. Het is daarom belangrijk dat de GBS-programmering het setpoint vroeg genoeg terugbrengt naar de normale dagstand om het gebouw te verwarmen voordat ze arriveren.

Kleine en eenvoudige regelaars kunnen nachtverlagingen uitvoeren in woningen, waar de temperatuur in mindere mate wordt verlaagd.

Het verwarmingssysteem moet altijd ingeschakeld blijven als de nachtverlaging wordt gebruikt. Dit voorkomt dat de temperatuur van het gebouw te laag wordt en vermijdt zo mogelijk schadelijke condensvorming binnen in het gebouw.

Nachtverlaging heeft vrijwel geen voordeel in een ruimte met vloerverwarming, vanwege de regeltraagheid van de vloerverwarming.

Grundfos levert circulatiepompen met ingebouwde nachtverlaging.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.