Onderzoek En Inzicht

Stuurklep

Stuurkleppen worden vaak gebruikt in grotere koelinstallaties met veel gebruikers. Een stuurklep is een aanvulling op de inline klep. Het stelt een kleine kracht in staat om de grotere klep te bedienen zoals in een hydraulische zuiger. Door de druk binnenin de temperatuursensor en spoel kan de hoofdklep werken. De regeling is mechanisch.

Er kunnen ook twee stuurkleppen worden toegevoegd aan een grote inline klep. Eén daarvan is een extern thermisch element voor het regelen van een injectie. Hierdoor werkt de klep als expansieklep. De andere is een drukregelklep die waarborgt dat de verdampingsdruk niet onder een bepaalde temperatuur komt.

Het stuurklepsysteem stelt een toepassing in staat om standaard inline kleppen te gebruiken, waarbij stuurkleppen worden toegevoegd voor specifiek gebruik of wijziging van de functionaliteit. Dit gebeurt op een eenvoudige manier tegen geringe kosten. Stuurkleppen worden in standaard afmetingen geleverd en kunnen in inline kleppen van 3/8" tot 6/8" werken.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.