Onderzoek En Inzicht

Druktransmitters

Het meten en overbrengen van druk speelt een belangrijke rol bij het bewaken en regelen van pompen/ventilatoren door het systeem om op elk gewenst moment een vereiste druk te bereiken.

Een druktransmitter stuurt een gemeten druk als een analoog 0/4-20 mA signaal naar een ontvanger. De druktransmitter heeft een piëzo-elektrisch element dat een elektrisch signaal genereert dat recht evenredig is met de druk.

De ontvanger

De ontvanger is meestal een elektronische regelaar of PLC (Programmable Logic Controller). Een PLC is een kleine computer die normaal gesproken niet in staat is om elektrische signalen van een sensor direct te meten.

Als het piëzo-elektrische element rechtstreeks op de ontvanger is aangesloten, dan wordt de weerstand in de draad tussen de twee componenten ook gemeten, en dat geeft een verkeerde uitlezing. De afwijking is afhankelijk van de lengte van de draad en de omgevingstemperatuur.

Gebruik

Druktransmitters worden gebruikt om spanningsverlies te voorkomen of wanneer een regelaar of PLC het signaal van een weerstandsensor niet direct kan meten.

Druktransmitters zijn volledig geïntegreerd in meet- en regeloplossingen van Grundfos voor druksensoren.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.