Onderzoek En Inzicht

PUR-schuim

PUR-schuim wordt gebruikt voor isolatie van bijna alle koelleidingen en koelinstallaties vanwege zijn ondoorlaatbaarheid, en wordt daarom veelvuldig gebruikt bij de productie van isolatiemantels voor leidingen, koppelstukken en dergelijke.

PUR-schuim is een afkorting van de chemische term polyurethaanschuim. PUR-schuim wordt veelvuldig gebruikt als isolatiemateriaal. Bij behandeling met diverse chemische stoffen kan PUR-schuim ook als brandvertrager werken. PUR-schuim wordt daarom ook veel gebruikt bij de productie van isolatiemantels voor leidingen, koppelstukken etc. PUR-schuim heeft ook goede geluidsreducerende eigenschappen.

Voorkomt condensatie in de isolatie

Isolatie met PUR-schuim is effectief omdat PUR-schuim van voldoende kwaliteit ondoordringbaar is, d.w.z. dat water niet door het isolatiemateriaal kan dringen. Dit voorkomt de vorming van condensatie in de isolatie en op het buitenoppervlak van de koelleiding.

Andere typen isolatiemateriaal zullen na verloop van tijd vocht absorberen, wat leidt tot de vorming van ijs in en rond de isolatie, waardoor de kans op corrosie van de koelleiding drastisch toeneemt.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.