Onderzoek En Inzicht

Sprinkler-alarmklep

Een sprinkler-alarmklep of sprinklerklep voorkomt een teruggaande waterstroom vanuit de installatie naar de brandblusruimte, maar in het geval dat een sprinkler is geactiveerd (geopend) vanwege brand, dan wordt de sprinkler-alarmklep geopend en wordt een waterstroom naar het systeem toegestaan.

Sprinkler-alarmkleppen voorkomen een teruggaande stroming van water of luchtdruk vanuit de installatie naar de brandblusruimte. In het geval dat een sprinkler is geactiveerd (geopend) vanwege brand, dan opent de alarmklep van de sprinkler waardoor water in het systeem kan stromen en een drukschakelaar een signaal geeft om de brandbluspomp te activeren.

Er zijn verschillende typen sprinkler-alarmkleppen die overeen moeten komen met de sprinklerinstallatie (nat leidingsysteem, droog leidingsysteem, deluge-systeem etc.). Vrijwel alle sprinkler-alarmkleppen worden in een lijst vermeld bij officiële instanties zoals VdS, FM, UL etc.

Grundfos levert brandbluspompen voor watervoorziening als onderdeel van goedgekeurde brandblussystemen voor brandbeveiligingstoepassingen in industrieën en utiliteitsgebouwen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.