Onderzoek En Inzicht

Sprinkler-distributieleidingen

De sprinklerleidingen verspreiden de brandbestrijdingsmedia, doorgaans water, in de verschillende gebouwen. Het ontwerp van het leidingsysteem moet in overeenstemming zijn met de specificaties die zijn beschreven in de installatienorm voor sprinklersystemen, en deze specificeren het systeemontwerp en de vereiste componenten.

Het leidingmateriaal moet worden beschermd tegen corrosie, en specifieke materialen hebben doorgaans de voorkeur voor specifieke typen installaties. De volgende leidingmaterialen worden gebruikt, en deze moeten worden geproduceerd conform een DIN-norm.

  • Nodulair gietijzer
  • Zwarte stalen leidingen
  • Gegalvaniseerde stalen leiding
  • Drukleidingen gemaakt van polyethyleen of polyvinylchloride
  • RVS-leiding

Leidingen moeten zodanig worden geïnstalleerd dat ze eenvoudig kunnen worden gerepareerd en mogen niet in plafonds of betonnen vloeren worden ingebed. Ze moeten worden beschermd tegen mechanische beschadiging en niet-gegalvaniseerde stalen leidingen moeten worden geverfd - doorgaans in een rode kleur.

Mechanische leidingkoppelingen moeten doorgaans worden goedgekeurd door een derde partij. Flexibele koppelingen, ook wel compensatoren/expansiekoppelingen genoemd, worden gebruikt om drukschokken of kleine relatieve bewegingen tussen twee leidingen op te vangen - maar mogen niet worden gebruikt in geval van een onjuiste uitlijning tussen leidingen.

Leidingbeugels moeten direct aan het gebouw worden bevestigd en mogen niet worden gebruikt om een andere installatie te ondersteunen.

Grundfos levert brandbluspompen voor watervoorziening als onderdeel van goedgekeurde brandblussystemen voor brandbeveiligingstoepassingen in industrieën en utiliteitsgebouwen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.