Onderzoek En Inzicht

Dompelpomp - schoon water

Een dompelpomp is een unit die een pomp en een motor combineert tot een gesloten unit, geschikt voor ondergedompelde opstelling.

Er zijn twee typen ondergedompelde pompopstellingen:

  • Een dompelpomptype met een onderwatermotor.
  • Een dompelpomp met een droge motor, die is verbonden met de pomp via een lange as.

Deze pompen worden normaal gesproken gebruikt voor de toevoer van zoet water voor drinkwater, irrigatie en diverse industriële toepassingen.

Uitvoeringen van dompelpompen
De pomp wordt geleverd in zowel een eentraps als een meertraps uitvoering (de meertraps uitvoering is de meest gebruikelijke).

De dompelpomp kan worden aangesloten op een stijgleiding met een terugslagklep, of kan worden aangesloten met een flexibele slang of andere voorzieningen.

De pompen zijn speciaal ontworpen om te worden ondergedompeld in een vloeistof en zijn vaak voorzien van een onderwatermotor die hermetisch is afgedicht.

Motor en pomp zijn verbonden met een koppeling, van de pompas naar de motoras. De motor wordt van stroom voorzien via één of meer flexibele waterdichte kabels.

Grundfos levert een breed scala aan pompen voor ondergedompelde opstelling in pompputten voor grondwater en oppervlaktewater, voor watervoorzieningstoepassingen.

Word expert in slechts een paar klikken

Bespaar tijd in uw dagelijkse werkzaamheden door uw vaardigheden, uw know-how en uw werkzaamheden te verbeteren met het online trainingsplatform ECADEMY.

Klik op een cursus hieronder om direct met uw training te beginnen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.