Artikel

Duurzaamheid is afhankelijk van kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare oplossingen

Bij Grundfos zijn we vastbesloten om de beste partner te zijn als het gaat om het bouwen van energie efficiënte HVAC- en waterinstallaties in gebouwen. Als wereldwijde marktleider hebben wij een leidersrol in het stimuleren van energie efficiëntie, een verantwoordelijkheid die we zeer serieus nemen. 

Een belangrijk onderdeel daarvan is het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare oplossingen. Want als onze oplossingen niet voldoende kwaliteit hebben, gaan ze niet lang genoeg mee. En zonder betrouwbare systemen kunnen we geen veilig, comfortabel leven garanderen.

Hoge kwaliteit betekent minder vervangen

Wanneer we inzetten op betrouwbaarheid door kwaliteit, is het resultaat een hoge mate van duurzaamheid – met andere woorden, hoog presterende producten met een lange levensduur. Dit maakt het ook mogelijk om alleen gebruik te maken van vervangingsregelingen wanneer nieuwe technologische ontwikkelingen dit nodig maken.

We stappen bovendien af van een puur pompgerichte benadering en leggen in plaats daarvan de nadruk op prefabricage en modulaire systemen. Dit is essentieel voor het verbeteren van de kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie, omdat zo alles van dezelfde fabrikant afkomstig is.

De productiviteit van installaties wordt verhoogd naar 80%, vergeleken met 40% in geval van een traditionele locatie.

Het vervangen van normale balanceer- en regelkleppen door kleinere, intelligente pompen kan een energiebesparing van wel 54% opleveren.

Uitbreiding van ons digitale aanbod

Verder zetten we stappen in de richting van volledige integratie van e-oplossingen. We focussen ons op geoptimaliseerde oplossingen die niets inleveren op de prestaties en het comfort van de eindgebruiker. De verschuiving van klep- naar pompgebaseerde systemen is hier een voorbeeld van.

Het doel is om onze klanten van begin tot eind van hoge kwaliteit te voorzien. Daarom werken wij hard aan het optimaliseren van alle stappen, van startfase en onderzoek tot scoping, levering, inbedrijfstelling en aftersales.

Bekijk de video en zie hoe we dagelijks werken aan de ontwikkeling van oplossingen en systemen die uitblinken op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Download een overzicht van de beschikbare digitale tools voor het ontwerpen, plannen of installeren van Grundfos-oplossingen in gebouwen.