Veelgestelde vragen

Vraag: Kan de pomp worden aangestuurd met een frequentieomvormer?

Antwoord:

Grundfos biedt diverse toerentalgeregelde pompen, de zogenaamde 'E-pompen', die zijn uitgerust met Grundfos MGE-motoren met een geïntegreerde frequentieomvormer. De productiekosten en de hoeveelheid materiaal die wordt gebruikt zijn lager in vergelijking met pompoplossingen met externe frequentieomvormers. Daarnaast worden technische problemen vermeden, die anders zouden kunnen optreden in verband met externe frequentieomvormers.

 

Tenslotte hebben MGE-motoren talrijke extra functies en voordelen. Als er geen E-pomp beschikbaar is voor een specifieke toepassing, dan is het meestal mogelijk om de industriële driefasenmotoren van Grundfos via een externe frequentieomvormer te besturen. In elk individueel geval dient de technische informatie zoals vermeld in de handleiding en datasheet te worden geraadpleegd.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.