Veelgestelde vragen

Vraag: Hoe ga ik te werk als ik een door drukverschil geregelde verwarmingspomp wil installeren in een bestaand systeem met overstroomkleppen?

Antwoord:

In het geval van niet-geregelde pompen met vast toerental beperkt een overstroomklep de stijgende druk als de radiatorthermostaat wordt gesloten door het medium van de aanvoerleiding naar de retourleiding te verplaatsen.

Bij het installeren van pompen met drukverschilregeling dient u de overstroomkleppen te verwijderen of te blokkeren, aangezien twee regelcircuits een storende invloed op elkaar zouden kunnen hebben. Het kan zijn dat de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikanten van warmtebronnen dit afraden. Volg de instructies van de fabrikant op.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.