Veelgestelde vragen

Vraag: Hoe betrouwbaar is een Distributed Pumping systeem in vergelijking met een conventioneel systeem?

Antwoord:

Circulatiepompen van het type natloper worden al sinds 1959 geproduceerd door Grundfos, en de geïntegreerde frequentieomvormer werd in 1991 geïntroduceerd, dus het ontwerp is ongelooflijk betrouwbaar en goed getest. De huidige versie van de MAGNA3 werd in 2012 uitgebracht, en meer dan 1 miljoen exemplaren zijn wereldwijd verkocht voor allerhande toepassingen.

De verwachte levensduur van een MAGNA3 is 10 jaar, maar de pomp kan gemakkelijk langer door, en is meer dan geschikt voor elk type regelklep. Bovendien zal het, indien aangesloten op een gebouwbeheersysteem (GBS), in staat zijn om eventuele waarschuwingen of alarmen op één van de pompen te detecteren, wat ervoor zorgt dat het facilitair management kan reageren als dat nodig is.

Extra informatie:

Distributed Pumping oplossingen vervangen grotere gecentraliseerde pompen en energieverbruikende (in)regelkleppen door kleinere intelligente pompen die op elke verdieping van het gebouw worden geplaatst. Het resultaat is een aanzienlijke energiebesparing en een comfortabeler binnenklimaat.