Veelgestelde vragen

Vraag: De stroomonderbrekers op de motorstarter of de zekeringen zijn geactiveerd. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Antwoord:

Stroomonderbrekers en zekeringen kunnen vanwege verschillende oorzaken worden geactiveerd: onderspanning, onjuist ontworpen stroomonderbreker of zekeringen, te lage instelling voor de motorbeveiliging, asymmetrische driefasenstroom, kortsluiting op de motor, onjuiste bedrading of defecte elektrische aansluitingen, versleten of geblokkeerde pomp, defecte condensator voor eenfasemotoren, motorbeveiliging die wordt blootgesteld aan een hogere omgevingstemperatuur dan de motor.

Maar de pomp kan ook te klein zijn voor de betreffende toepassing, en kan boven het nominale debiet werken. Probeer in dit geval de afsluitklep aan de drukzijde gedeeltelijk te sluiten om het debiet te verlagen totdat de motorstroom daalt tot binnen de toegestane grenzen.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.