Veelgestelde vragen

Vraag: Wat gebeurt er als de pomp te ver naar de linkerzijde van de curve draait?

Antwoord:

Als de pomp te ver naar de linkerzijde van de curve draait, dan betekent dit simpelweg dat de pomp een hoge druk levert, maar met een debiet dat laag of afwezig is. Een hoge druk in de pomp legt spanning op de waaierunit en vergroot zo de druk op de motorlagers. In extreme gevallen kan dit de pomp en de motor beschadigen.

Indien het debiet lager wordt dan het minimumdebiet van de pomp, dan kan het verpompte medium ook oververhit raken en de pomp beschadigen. Om deze reden moet de pomp altijd gebruikt worden tussen de bovenste en onderste debietgrenzen. In het ideale geval dient de pomp zo dicht mogelijk bij het punt van optimale efficiëntie te worden gebruikt voor een lange levensduur en minimaal energieverbruik.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.