Veelgestelde vragen

Vraag: Wat moet er gebeuren als de stroom van de pompmotor de maximale belastingsstroom overschrijdt?

Antwoord:

Er zijn verschillende redenen waarom de toegestane maximale belastingsstroom kan worden overschreden als de pomp wordt gebruikt: onderspanning, stroomonbalans in driefasenmotoren, motor heeft kortsluiting, onjuiste bedrading of verkeerde elektrische aansluitingen, viscositeit of dichtheid van het verpompte medium is te hoog, of de pomp is versleten of geblokkeerd.

Maar de pomp kan ook te klein zijn voor de betreffende toepassing, en kan boven het nominale debiet werken. Probeer in dat geval de afsluitklep aan de drukzijde gedeeltelijk te sluiten om het debiet te verlagen totdat de motorstroom daalt tot de toegestane grenzen.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.