Veelgestelde vragen

Vraag: Welke pompen worden gebruikt voor Grundfos Distributed Pumping?

Antwoord:

Grundfos Distributed Pumping wordt mogelijk gemaakt met onze aangesloten pompen die een optimale en intelligente distributie van gekoeld water naar alle eindunits geven.

Voor de toevoer naar elke eindunit maken we gebruik van onze MAGNA3-serie als intelligente pompen. De MAGNA3 is van het type natloper, d.w.z. pomp en motor vormen een integrale unit zonder asafdichting, voorzien van geïntegreerde aandrijving met variabel toerental en IE5-motor, waardoor u de meest efficiënte pomp in zijn klasse krijgt, en die geen onderhoud nodig heeft. De MAGNA3 wordt geleverd met alle benodigde besturingsalgoritmen voor het moduleren van het koelwaterdebiet als de warmtelast van het gebouw verandert, door gebruik te maken van een externe temperatuursensor om de temperatuur van de toevoer- of retourlucht constant te houden.

Voor primaire pompen kunnen we het nominale pompvermogen (kW) drastisch verlagen, omdat ze nu alleen het water in de primaire zijde tot aan de ontkoppeling hoeven te circuleren. Wij adviseren het gebruik van onze in-line TPE-serie met IE5-motoren en geïntegreerde aandrijving met variabele frequentie (VFD). Het voordeel van deze pompen is dat ze niet hoeven te worden uitgelijnd en perfect ingeregeld zijn, waardoor de asafdichting een veel langere levensduur heeft.

Extra informatie:

Distributed Pumping oplossingen vervangen grotere gecentraliseerde pompen en energieverbruikende (in)regelkleppen door kleinere intelligente pompen die op elke verdieping van het gebouw worden geplaatst. Het resultaat is een aanzienlijke energiebesparing en een comfortabeler binnenklimaat.