Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom wordt het verwarmingssysteem niet voldoende warm?

Antwoord:

Mogelijke oorzaak van de storing

Automatische nachtverlaging is actief

De hydraulische omstandigheden zijn veranderd. De pomp moet hieraan worden aangepast.

Wanneer de nachtverlaging is geactiveerd

Schakel de nachtverlaging in met toets 4 (voor MAGNA: gebruik toets 3).

In "AutoAdapt"-modus

Mogelijke oorzaak van de storing: De "AutoAdapt"-functie kan het verwarmingssysteem niet correct aanpassen.

Oplossing

Zet de pomp 5 minuten uit met de netschakelaar op de stroomkabel (niet de schakelaar op de pomp) en zet hem vervolgens weer aan.

Gebruik toets 5 om door de mogelijke curven te bladeren totdat "AutoAdapt" gereactiveerd is. De automatische instelling kan tot enkele uren nodig hebben om zich aan te passen aan de systeemcurve (voor MAGNA: gebruik knop 3).

Als deze maatregel niet het gewenste resultaat oplevert, dan kan de pomp worden geconfigureerd volgens (specifieke) curves.

Oplossing

Begin met toets 5 om door de vier mogelijke proportionele en constante drukcurves te schakelen, en test elke instelling gedurende ongeveer twee uur. (voor MAGNA: gebruik toets 3 en neem contact op met uw monteur als de warmtetoevoer niet toeneemt).

Als de warmtetoevoer niet merkbaar toeneemt:

Gebruik toets 3 om over te schakelen naar constant toerental II en test deze instelling gedurende ongeveer 2 uur. Als de warmtetoevoer niet toeneemt, schakel dan over naar constant toerental niveau III.

Als de warmtetoevoer niet toeneemt, bel dan uw monteur.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.