Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom zit er glycol in motoren van SP-pompen en wat moet hieraan gedaan worden?

Antwoord:

Om te beschermen tegen beschadiging door vorst tijdens transport en opslag worden SP-pompen beschermd door middel van een water/glycol-mengsel. Hoewel glycol niet giftig is, is deze stof na de afschaffing van watergevarenklasse '0' (WGK 0 = niet gevaarlijk voor water) overgegaan naar watergevarenklasse '1' (WGK 1 = een beetje gevaarlijk voor water). Hoewel er een minimumgrens van 200 l/kg geldt voor de hierboven vermelde groep, hanteren sommige waterschappen aparte regels waarbij de motorvloeistof geheel glycolvrij moet zijn.

Neem contact op met de bevoegde waterschappen voordat u de pomp gaat installeren. Het is eenvoudig om de motorvloeistof op locatie af te tappen en te vervangen door normaal kraanwater (zie handleiding). De instructies zijn ook online beschikbaar op de productpagina's onder de tab Documentatie.

Extra informatie:

Verbeter uw kennis

Ontdek hoe u een lager energieverbruik, meer comfort en een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid voor uw toepassing kunt krijgen. Lees de verhalen van onze klanten over hoe zij profiteren van de Grundfos aanpak van intelligentie, water en energie, of zoek in onderzoek & inzichten van Grundfos voor meer leermaterialen, artikelen, whitepapers, video's en nog veel meer waar uw oplossing baat bij heeft.