Hur man uppnår ultimat verkningsgrad

Få en snabb och exakt pumpberäkning vid dimensionering.

Titta på videon och läs mer om beräkning av pumpenergi vid dimensionering.

Lär dig hur du snabbt kan beräkna pumpens verkningsgrad

Det kan vara tidskrävande att beräkna och jämföra energiförbrukningen. Men i Grundfos Product Center kan du snabbt beräkna en pumps energieffektivitet med hjälp av kriterier för utvärdering av livscykelkostnaden (LCC) - och välja den mest energieffektiva pumpen för ditt projekt.

Steg 1: Definiera dina applikationskrav

För att hitta den mest energieffektiva pumpen för dina behov, välj det användningsområde och applikation som berör dig. Ställ in flöde och lyfthöjd alt. tryck. Klicka på ”produkt”.

Steg 2: Utvärdera och jämför pumpar

Välj parametrar för utvärdering, till exempel energiförbrukning. Ett urval av produkter visas, listade i fallande ordning enligt bästa livscykelkostnad. Välj den pump du är intresserad av för att se lastprofilen. Du kan också se hur mycket energi varje pump sparar, liksom dimensioneringsalternativ, pumpens energiförbrukning och CO2-utsläpp.

Steg 3: Pumpval och dokumentation

Du kan välja önskad pump och exportera eller skriva ut relevant dokumentation. Eller så kan du fortsätta titta på och jämföra andra pumpar för att hitta rätt balans mellan storlek och pumpens energieffektivitet.