Case story

Ningbo doseert veilig en nauwkeurig voor 1,5 miljoen inwoners

These pumps ensure the water safety of 1.5 million citizens. From my side, it is an important issue with great social value.
Jiang Yarong, General Manager, Hangzhou Jijie Environment Protection Technology Company

De Chinese stad Ningbo bouwde in 2007 haar eerste moderne waterzuiveringsinstallatie. Hooggelegen in de bergen nabij dit stedelijke gebied van ongeveer 4 miljoen mensen in de provincie Zhejiang levert de Ningbo Dongqian waterfabriek water aan ongeveer een derde van de stadsbevolking.

Jiang Yarong werkte samen met de fabriek om een goede pomptoevoer te garanderen. Ze is algemeen directeur van Hangzhou Jijie Environment Protection Technology Company. Bijna tien jaar later bezoekt ze de fabriek, lopend langs de bezinktanks en onder een bord met daarop de tekst "Een harmonieuze omgeving bouwen" in Chinese karakters. Op een rotswand boven een tunnel achter de fabriek is het woord "water" in diverse uitvoeringen geschilderd.

"De waterfabriek van Ningbo Dongqian is één van mijn oudste klanten en één van de meest succesvolle gevallen als het gaat om waterbedrijven in Zhejiang", zegt ze. Ze wijst erop dat de fabriek met succes problemen heeft weten te voorkomen bij één van de meest lastige toepassingen in waterzuiveringsinstallaties: het verpompen van natriumhypochloriet.

Deze vluchtige verbinding, gebruikt als ontsmettingsmiddel, heeft een hoge pH-waarde en is gevaarlijk als deze in hoge concentraties in contact komt met mensen of het milieu. Het vinden van de juiste pomptechnologie was cruciaal, aldus Jiang Yarong. "Normale doseerpompen op de Chinese markt konden lekkageproblemen niet voorkomen", zegt ze. Deze fabriek moet veilig zijn voor de bewoners van de stad, en voor de medewerkers van de fabriek.

De oplossing

Jiang Yarong adviseerde Grundfos DME digitale doseerpompen. Tien jaar later werken de DME's nog steeds gewoon 24/7, volgens Service Supervisor Zhou Zhengli van Hangzhou Jijie Environmental Protection Technology Company.

"Er zijn drie belangrijke voordelen van Grundfos-producten", zegt Zhou Zhengli.

Jiang Yarong of Hangzhou Jijie Environment Protection Technology Company supplied the Ningbo Dongqian Lake Water Plant with Grundfos dosing pumps for their "accuracy and safety."

De eerste is hun meetnauwkeurigheid bij variaties in doseervolume. "Normaal gesproken kunnen producten op de markt slechts een bereik van 1:40 halen, terwijl Grundfos-producten een vrij grote meetvariatie hebben van 1:800. Hierdoor is Grundfos geschikt voor toepassing in verschillende situaties in de waterfabriek", zegt hij.

Hij is ook tevreden met het "sterk geïntegreerde bedieningspaneel van de pompen, dat vereenvoudigd onderhoud en bediening garandeert". Hij voegt eraan toe dat Grundfos het typische lekkageprobleem heeft vermeden vanwege het hoogwaardige membraan van hun producten. "Die kwaliteit garandeert ook dat de producten kunnen worden toegepast bij verschillende omstandigheden in de fabriek, zoals extreme luchtvochtigheid of temperaturen", zegt hij.

Het resultaat

Jiang Yarong noemt het project "de allereerste moderne waterfabriek in Ningbo." Het vormde een precedent in de regio. "Vandaag de dag maken meer dan 200 waterfabrieken in de provincie Zhejiang gebruik van Grundfos", zegt ze.

"Grundfos-pompen worden hier al meer dan 10 jaar toegepast zonder storingen of lekkageproblemen. Zo verdienen ze veel erkenning van de eigenaar van de fabriek", zegt ze. "Deze pompen waarborgen de waterveiligheid van 1,5 miljoen inwoners. Wat mij betreft is het een belangrijk aspect met grote maatschappelijke waarde."

Andere verwante praktijkvoorbeelden

Lees vergelijkbare verhalen van klanten die ook hebben geprofiteerd van een Grundfos-oplossing.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.