Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de internationale agenda op het gebied van water en energie.

Grundfos is lid van veel nationale, regionale en internationale organisaties en is daarmee actief betrokken bij het bespreken en verbeteren van oplossingen voor internationale water- en klimaatkwesties. Wij geloven dat we samen onze kennis kunnen verbreden en onze positieve impact kunnen vergroten als betrouwbare partner voor de politiek en de samenleving.

Wij zijn lid van ...

Als lid van de volgende organisaties houden we ons bezig met de internationale water- en energieagenda.

Euro Heat & Power

Als partnerbedrijf en bestuurslid van Euroheat & Power maakt Grundfos deel uit van een uniek netwerk van stadsverwarmingsorganisaties en -professionals, dat bedrijven, besluitvormers en universiteiten met elkaar verbindt om duurzame verwarming en koeling te stimuleren.

European Alliance of Companies for Energy Efficiency in Buildings (EuroACE)

Als bestuurslid van EuroACE werkt Grundfos samen met Europese Instellingen om Europa op weg te helpen naar energiezuinige gebouwen. Zo draagt Grundfos bij aan de EU-plannen om banen te creëren en energiezekerheid en duurzaamheid te bevorderen.

Europump

Europump, de Europese Vereniging van Pompfabrikanten, vertegenwoordigt meer dan 450 bedrijven en 16 Nationale Verenigingen, waaronder Grundfos. Als raadslid zet Grundfos zich actief in om Europump de belangrijkste stem in de Europese pompindustrie te maken en zo zijn bijdrage aan de samenleving te versterken.

Global Business Alliances

Als lid van de Global Business Alliance (GBA) zet Grundfos zich actief in voor een open economie die internationale bedrijven uitnodigt om in Amerika te investeren. Er zijn nu al 200 grote internationale bedrijven aangesloten bij GBA die samen goed zijn voor meer dan zeven miljoen hoogwaardige arbeidsplaatsen in de VS.

Water Europe

Grundfos is lid van Water Europe, een ledenplatform dat in 2004 is opgericht door de Europese Commissie. Sindsdien is het ledental gegroeid en zijn de activiteiten van het platform verbreed om de hele waardeketen van water te vertegenwoordigen en aan een Water-Smart Society te bouwen: een maatschappij die slim omgaat met water.

Synergi

Als mede-oprichter van Synergi werkt Grundfos aan slimmer en efficiënter energieverbruik in Denemarken en streeft het ernaar om energiezuinigheid stevig op de Deense politieke agenda te zetten.

European Heat Pump Association (EHPA)

De EHPA vertegenwoordigt het grootste deel van de Europese warmtepompindustrie, inclusief Grundfos. Het hoofddoel van de vereniging is om bewustzijn en het inzetten van warmtepomptechnologie te bevorderen voor woningen en commerciële en industriële toepassingen in Europa.

Europese verwarmingsindustrie

De Europese verwarmingsindustrie brengt de grootste Europese bedrijven op het gebied van energiezuinige verwarmingsinstallaties samen. Als lid ondersteunt Grundfos het belangrijkste doel van de organisatie: het promoten van efficiënte, slimme en duurzame verwarmingsoplossingen in heel Europa.

American Council for an Energy-Efficient Economy

Grundfos is lid van de American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) en zet zich zo in om een levendige en rechtvaardige economie op te bouwen die productiever gebruik maakt van energie tegen lagere kosten, het milieu beschermt en de gezondheid en veiligheid bevordert.