Profiteer mee van de energierenovaties!

Europa wil het klimaat op nationaal niveau gaan aanpakken. Hierdoor zullen de energie eisen waaraan gebouwen aan moeten voldoen verstrengd worden. Daarom biedt Grundfos oplossingen aan voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw pompsystemen.

Samen kunnen we gebouwen duurzamer en comfortabeler maken voor de bewoners.


Het minimaliseren van ons energieverbruik is nu belangrijker dan ooit

Volgens berekeningen van de Europese Commissie zal meer dan 85% van de gebouwen, die op dit moment in de EU staan, in 2050 nog steeds in gebruik zijn. Dit is bijzonder zorgwekkend voor het klimaat, want verouderde gebouwen gebruiken veel meer energie dan nieuwere en vaak meer energie-efficiëntere gebouwen. (In sommige gevallen zelfs 20 keer zo veel!) Helaas krijgt per jaar slechts 1% van deze oudere gebouwen een energierenovatie.

Als we de wereldwijde CO2-uitstoot willen verminderen en enorme energiebesparingen willen realiseren om de doelstellingen uit het klimaatactieplan van de EU te behalen, is het van cruciaal belang om prioriteit te geven aan het uitvoeren van energierenovaties en de prestaties van bestaande gebouwen te verbeteren. 

Sluit u aan bij de renovatiegolf!

De energierenovatie is op dit moment enorm aan het pieken: het aantal gebouweigenaren dat energie-efficiënte oplossingen eisen groeit alsmaar verder. Dit is uw kans om te profiteren van het gigantische potentieel dat in deze markt zit. Help uw klanten de voordelen van duurzame pompoplossingen te ontdekken en help hen zo hun energie-en waterverbruik in hun gebouwen te verlagen.

Video: © [EUROPESE UNIE, 2020] [i] / Bron: EC–Audiovisual Service

 

Waarom energierenovaties?

Wist u dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40% van het totale energieverbruik in de EU en 36% van de totale CO2-uitstoot?

35% van alle bestaande gebouwen zijn meer dan 50 jaar oud

75% van de oudere gebouwen hebben een slechte energiescore

Elk jaar krijgt slechts 1% van alle verouderde gebouwen een energierenovatie

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij oudere gebouwen valt het meest te behalen met een energierenovatie, omdat deze in deze gebouwen meer gestookt moet worden. 

Met een juist gebalanceerd verwarmingssysteem kan u in residentiële woningen 1-7% energie besparen en in oudere en grotere gebouwen zelfs tot 15%! 

Met energiezuinige pompoplossingen wordt het mogelijk om duurzame leefruimtes te bouwen die klaar zijn voor de toekomst.

 

 

Wat moet er veranderen?

Oude pompen moeten vervangen worden door energie-efficiënte oplossingen om zo het energieverbruik te minimaliseren.

Verwarmingssystemen moeten goed gebalanceerd worden om zo meer energie te besparen.

Bestaande gebouwen moeten gemoderniseerd worden met duurzame pompen om zo de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen.


PROFITEER VAN DE RENOVATIEGOLF - MAAK EEN AFSPRAAK

Maak vandaag nog een afspraak met Grundfos om te genieten van een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden verkennen om uw bedrijf verder te doen groeien met energie-efficiënte pompoplossingen. We bieden u de kennis die u nodig heeft voor het optimaliseren van de energieprestaties van woningen en gebouwen en inzichten waarmee u het binnencomfort voor bewoners van uw klanten kunt verbeteren.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op voor een afspraak.

Er is een fout opgetreden. Gelieve nog eens te proberen.

Please fill in the required fields

Field Required

Field Required

Field Required

Mobile is invalid

Field Required

Hoofdactiviteit

Field Required

AC_language

Wij zijn zeer blij met uw interesse in energiezuinige pompoplossingen voor residentiële en laagbouwwoningen.

We nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek over het potentieel van energie-efficiëntie en hoe we u kunnen helpen om uw bedrijf nog verder te doen groeien.

Met vriendelijke groet
Grundfos

Vergroot u uw zakelijke mogelijkheden dankzij deze milieuproductverklaring 

Het is belangrijk geworden om te weten en te begrijpen wat de milieu-impact is van elke pomp die u plaatst. Environmental Product Declarations (EPD's), oftewel milieuproductverklaringen, zijn van cruciaal belang in het aanduiden van de milieuvoetafdruk die een product gedurende zijn gehele levensduur achterlaat. Sterker nog, door producten te kiezen met een EPD kan een bouwproject meer kans maken op een BREEAM-certificering. (BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method.)

De MAGNA3 van Grundfos is de eerste circulatiepomp die voorzien is van een EPD. De MAGNA3 is ontworpen voor verwarmings- en koelinstallaties in gebouwen en kan een aanzienlijk verschil maken in het energieverbruik. Hiermee helpt de MAGNA3 gebouweigenaren hun klimaatdoelstellingen te bereiken.

Samen kunnen we het verschil maken

Grundfos werkt nauw samen met zowel installateurs als de eigenaars van gebouwen om, door middel van energierenovaties, voor duurzame oplossingen te zorgen. We staan u graag bij met het helpen van uw klanten om de prestaties van zijn gebouwen te optimaliseren en zo voor comfortabele en milieubewuste gebouwen te zorgen.

De vraag naar energiezuinige producten en oplossingen wordt alsmaar groter, dit is voor u een unieke kans om uw klanten duurzame pompoplossingen te kunnen aanbieden. U levert zo een bijdrage aan het renoveren van gebouwen, om energie- en waterverbruik te minimaliseren en het vermindering van de CO2-uitsttoot.

Wilt u meer weten over de oplossingen van Grundfos en hoe u uw klanten nog beter kan helpen bij het bouwen van duurzame leefruimtes? Lees dan hieronder verder.

Bronnen
(a) Europese Commissie: Renovatiegolf, https://ec.europa.eu/energy/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/renovation-wave_en
(b) Communication from the Commission to the European Parliament, the Council, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions, Brussels 14.10.2020, SWD(2020) 550 final, A Renovation Wave for Europe - greening our buildings, creating jobs, improving lives
(c) European Commission, In focus: Energy efficiency in buildings, https://ec.europa.eu/info/news/focus-energy-efficiency-buildings-2020-feb-17_en
(d) European Commission, De richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen, https://ec.europa.eu/energy/sites/energ/files/docuents/buildings_performance_factsheet.pdf
(e) Irrek, W., Optimierung der Heizungssysteme und hocheffiziente Umwälzpumpen in grösseren Gebäuden, 2005, Guzek, G., Zur Energieeinsparung in Heizungsanlagen durch den hydraulischen Abgleich, 2009, Seifert, J.; Meinzenbach, A., Knorr, M. Perschk, A., Energetischer Vergleich von thermostatischen Heizkörperventilen mit und ohne Durchflussregelung, 2014