Hoe gedistribueerde pompinstallaties het HVAC-installatieproces optimaliseren.

In deze module krijgt u meer kennis en achtergrond over het installeren, inbedrijfstellen en integreren van uw HVAC-installatie in een BMS-systeem. U leert hoe de gedistribueerde pompoplossingen van Grundfos dit proces versnellen en vergemakkelijken door balanceer- en regelkleppen overbodig te maken.

Wist u dat HVAC-installaties gemiddeld genomen verantwoordelijk zijn voor 30-40% van het energieverbruik van een commercieel pand?

Met een zuinigere HVAC-installatie kunt u dus de bedrijfskosten van een gebouw drukken, de waarde van het pand verhogen en het comfortniveau verbeteren.

In deze module geven we u meer kennis en achtergrondinformatie over:

  • De installatie, inbedrijfstelling en integratie van uw HVAC-installatie in BMS-systemen; en
  • Hoe u dit proces optimaliseert, versnelt en vergemakkelijkt.

Installatie, inbedrijfstelling en de integratie van de installatiedelen en/of oplossingen in een BMS-systeem zijn de laatste acties die uitgevoerd moeten worden voordat u een HVAC-installatie in gebruik neemt en oplevert aan de klant.

Dit is echter ook een zeer foutgevoelig onderdeel van het proces, waar best practices over het hoofd worden gezien en vaste procedures niet uit worden gevoerd.

Laten we eens een blik werpen op verscheidene manieren waarop we deze problemen het hoofd kunnen bieden – dat wil zeggen, hoe kan het tijdrovende balanceer- en inbedrijfstellingsproces worden verbeterd.

Een van de onderliggende oorzaken van deze uitdaging is het grote aantal balanceerkleppen, die ervoor zorgen dat het balanceer- en inbedrijfstellingsproces vaak lang duurt en het risico verhogen dat de installatie niet juist, of überhaupt niet wordt gebalanceerd.

Uiteindelijk zal dit leiden tot een slecht binnenklimaat en ondermaats comfort, wat weer ontevreden inwoners tot gevolg kan hebben.

Grundfos heeft echter een oplossingen voor deze problemen, dankzij haar grensverleggende gedistribueerde pompinstallaties die geen balanceer- en regelkleppen, bypasskleppen en secundaire pompen gebruiken.

Met gedistribueerde pompen wordt de installatie automatisch gebalanceerd door de Grundfos-pompen bij elke verbruikslus, zoals luchtbehandelings- of VAV-kasten.

De primaire pompregeling kan volledig worden geïntegreerd in het BMS-systeem van het gebouw. Bovendien kunt u met deze aanpak het vereiste vermogen van primaire pompen met tot wel 50% verminderen.

We hebben ontdekt hoe u met het gedistribueerde pompconcept aanzienlijk kunt besparen op bedrijfs- en investeringskosten omdat:

  • u geen balanceer- en regelkleppen hoeft aan te schaffen;
  • de vermogensvereisten van de primaire pomp tot de helft worden teruggebracht;
  • de installatie zichzelf automatisch balanceert en zo het tijdrovend balancerings- en inbedrijfstellingsproces overbodig maakt;
  • en daarom het binnenklimaat en comfortniveaus verbetert.

Tot zover de module over gedistribueerde pompen van Grundfos en hoe ze HVAC-installaties optimaliseren door het inbedrijfstellingsproces overbodig te maken.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 4
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld