Hoe geïntegreerde HVAC-oplossingen de prestaties van uw gebouw verhogen

Met deze module geven we u de kennis en achtergrondinformatie die u nodig heeft om de prestaties van uw HVAC-installatie te optimaliseren en oplossingen te vinden om de efficiëntie te verbeteren. U leert hoe u kostenbesparingen tot 25% kunt realiseren met een Grundfos MIXIT menglusinstallatie in plaats van andere, traditionele oplossingen.

Wist u dat bijna alle commerciële niet voldoen aan de verwachte emissieprestaties en dat bij slechts 2% van commerciële nieuwbouw de prestaties overeenkomen met het ontwerp?

Elk bedrijf dat ooit bij een bouwproject betrokken is geweest, weet dat deze altijd langer duren en duurder uitvallen dan verwacht en dat er een groot risico is dat de technische voorzieningen niet zo presteren als verwacht.

Het gevolg hiervan is dat deze technische voorzieningen dikwijls nog moeten worden aangepast en geoptimaliseerd nadat het gebouw in gebruik is genomen.

In deze module geven we u meer kennis en achtergrondinformatie over het optimaliseren van uw HVAC-installatie en hoe u oplossingen kunt vinden om uw gebouw zuiniger te maken.

Zuinigheid en prestaties zijn belangrijke indicatoren voor vrijwel elk gebouw. Bedrijfspanden moeten hun hele leven lang goed blijven presteren.

Daarom is het van groot belang dat HVAC-installaties ontworpen, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld worden volgens zogeheten ‘best practices‘ en met de zuinigste technologie.

Nu er steeds meer aandacht wordt besteed aan energiezuinigheid en naleving van de regelgeving, moeten HVAC-installaties continue worden geoptimaliseerd om de kosten, verbruik en uitstoot laag te houden.

Deze problemen worden erkend door iedereen die zich bezig houdt met het ontwerpen, installeren en exploiteren van bedrijfspanden.

Laten we het eerst eens hebben over een van de belangrijkste uitdagingen de we tegenkomen bij het verbeteren van de prestaties van technische voorzieningen: het vergemakkelijken en versnellen van het selectie- en dimensioneringsproces.

In veel gevallen worden hier fouten gemaakt omdat het ontwerpproces zeer gecompliceerd is en ontwerpers mogelijk met veel onderdelen van diverse leveranciers moeten werken.

Bovendien moet elk onderdeel apart worden gedimensioneerd en moeten de onderdelen in bepaalde mate compatibel zijn, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten en goed samenwerken.

Het bouwen van een HVAC-installatie met onderdelen van verschillende leveranciers kan moeilijk blijken en is niet per se de goedkoopste optie. In sommige gevallen kunt u hierdoor ook nieuwe installaties over het hoofd zien die eigenlijk de meest voordelige en zuinige optie zijn.

Maar wat als u het tijdrovende, complexe proces van het aansluiten van afzonderlijke onderdelen kon voorkomen?

Met Grundfos MIXIT geïntegreerde menglussen kunt u veel tijd besparen op het aankopen, verwerken en monteren van afzonderlijke onderdelen. Onze menglussen worden voorgemonteerd en getest in de fabriek, waardoor we een plug-and-pump-oplossing bieden die meteen na installatie werkt binnen een mum van tijd.

Met de MIXIT menglusoplossing optimaliseert u de prestaties van uw HVAC-installatie en maakt u deze efficiënter dan ooit. Maak gebruik van de technische voordelen en:

  • Besteed minder tijd aan selecteren en dimensioneren van afzonderlijke onderdelen, omdat MIXIT meer dan 10 afzonderlijke vervangt;
  • Kies uit 2-weg- en 3-wegklepmodus, waarin de installatie drukonafhankelijk blijft;
  • Verminder het risico bij het garanderen van compatibiliteit tussen onderdelen en kwaliteit;
  • Vergemakkelijk het gehele proces met Grundfos als totaalserviceleverancier en aanspreekpunt; en,
  • Reken op gegarandeerde kwaliteit en bewezen prestaties met in de fabriek geteste onderdelen.

Met de Grundfos MIXIT-oplossing kunt u profiteren van aanzienlijke besparingen. Zo realiseert u:

  • tijdsbesparingen van 20% bij het selecteren en dimensioneren van onderdelen; en,
  • kostenbesparingen van 25% ten opzichte van traditionele oplossingen.

Tot zover de module over het optimaliseren van de prestaties van uw HVAC-installatie om uw gebouw zo zuinig mogelijk te maken.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 4
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld