Hoe modulaire HVAC-installaties de prestaties van uw gebouw verhogen

In deze module werpen we een blik op de vraag hoe u problemen vermijdt bij het ontwerpen, selecteren en dimensioneren van HVAC-onderdelen en hoe om te gaan met slecht presterende of defecte specificaties. U komt meer te weten over de modulaire oplossingen van Grundfos, die tot 50% minder ruimte innemen en zo het verhuurbare oppervlak van het gebouw maximaliseren.

Wist u dat bij 76% van alle nieuwbouwprojecten het budget met meer dan 25% wordt overschreden en dat 60% meer dan 10% vertraging oploopt?

Zo luidde de ontmoedigende conclusie van Maleisische onderzoekers die wilden achterhalen hoe goed bouwprojecten zich aan de planning en de kostenramingen konden houden. Zo vonden ze dat 92% van alle bouwprojecten er niet in slagen zich aan de planning en begroting te houden.

Helaas heeft de bouwsector wereldwijd te maken met ondermaatse prestaties met vertragingen en kostenoverschrijdingen als resultaat. Deze factoren zijn essentieel voor het succes van elk project.

In deze module bekijken we hoe:

  • U problemen bij het ontwerpen, selecteren en dimensioneren van HVAC-onderdelen kunt voorkomen; en
  • hoe u slecht presterende of foutieve specificaties kunt vermijden.

Het is belangrijk dat HVAC-installaties snel en makkelijk te ontwerpen zijn omdat dit ervoor zorgt dat deze goed zullen werken zodra ze in gebruik worden genomen. De ontwerpers die de gedetailleerde schema's, tekeningen en specificaties maken, kampen echter vaak met tijdgebrek.

Hierdoor kunnen ze de verkeerde materialen gebruiken of tekeningen maken die niet aan de verwachtingen van de klant voldoen.

Deze problemen zijn gemeengoed voor iedereen die zich bezig houdt met het plannen, ontwerpen, dimensioneren en kiezen van onderdelen, de specificaties daarvan en het aanbesteden en afsluiten van HVAC-projecten.

Laten we eerst eens een van de belangrijkste uitdagingen bespreken die we het hoofd moeten bieden om deze problemen op te lossen - de beperkte ruimte die over wordt gelaten voor installaties.

Technische voorzieningen worden vaak geïnstalleerd in zeer kleine technische ruimtes, wat de service- en onderhoudskosten verhoogt en het moeilijker maakt om ter plaatse onderhoud uit te voeren.

Wanneer er echter te veel ruimte wordt ingenomen door technische voorzieningen, wordt er minder goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in het gebouw. Alle ruimte die technische voorzieningen inneemt, kan immers niet worden verhuurd.

De prefab HVAC-oplossingen wordt het echter een stuk makkelijker om te voldoen aan de hoge verwachtingen die investeerders stellen aan gebouwprestaties en aan technische vereisten.

Met de Modulaire HVAC-oplossingen van Grundfos optimaliseert u de prestaties van uw HVAC-installatie en boekt u efficiëntiewinst. Maak gebruik van de technische voordelen en:

  • profiteer van een compactere HVAC-installatie om het verhuurbare oppervlak en zo de winstgevendheid van uw gebouw te maximaliseren;
  • Geniet van een beter werkende HVAC-installatie omdat de modulaire installaties van Grundfos vooraf worden gemonteerd en getest en in bedrijf worden gesteld rechtstreeks uit de fabriek;
  • Besteed minder tijd aan het selecteren en dimensioneren van afzonderlijke onderdelen;
  • Vergemakkelijk het gehele proces met Grundfos als totaalserviceleverancier en aanspreekpunt; en,
  • Reken op gegarandeerde kwaliteit en bewezen prestaties dankzij fabriektests.

Voormontage en modulaire ontwerpen worden als zeer groene keuzes gezien en bij productie in een fabriek wordt zuiniger omgegaan met materialen.

Met een modulaire oplossing kunt u de prestaties van uw HVAC-installatie optimaliseren en uw gebouw zuiniger maken, met aanzienlijke besparingen tot gevolg:

  • Bespaar tot 50% meer ruimte en maximaliseer uw verhuurbare oppervlak; en
  • Dring verspilling terug tot slechts 2 tot 3%, omdat de montage van HVAC-modules in de fabriek veel efficiënter verloopt dan ter plaatse.

Tot zover de module over modulaire HVAC-installaties en hoe deze uw gebouw beter kunnen laten presteren.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 4
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld