Artikel

40% procent van de verwarmingen in Europa zijn niet zuinig

Wist je dat Europa ongeveer 130 miljoen huishoudelijke circulatiepompen telt en dat 40% daarvan niet zuinig zijn? Het goede nieuws is dat jij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van het wereldwijde energieverbruik - en dat zonder al te veel moeite.


Oude pompen niet zuinig en duur

Pompen die meer dan 10 jaar oud zijn, zijn doorgaans veel minder zuinig dan moderne pompen. Zo kan het vervangen van een oude circulatiepomp leiden tot energiebesparingen van wel 75%. Als alle circulatiepompen in Europa even zuinig waren als de Grundfos ALPHA2, ALPHA3 of UPM3 GO Balance, zouden we samen het energieverbruik van 4 miljoen mensen kunnen besparen. Jij kan dit mogelijk maken en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage maken aan lagere energiekosten voor je klanten en een gezonder milieu in Europa.


Ga van niet zuinig naar enorm zuinig

Als je een opdracht krijgt om een oude ketel, warmtepomp of circulatiepomp te vervangen, is er een 50% kans dat je een Grundfos-pomp tegenkomt. En al lijkt het misschien alsof het vervangen van één circulatiepomp niet veel zoden aan de dijk zet, leveren alle pompen die jij en je collega's jaarlijks vervangen wel degelijk flinke besparingen op. Daarom heeft Grundfos het jou gemakkelijk gemaakt om de beste pomp te vinden voor elke verwarmingsinstallatie.

Gratis training over het vervangen van circulatiepompen

Via het gratis online trainingsplatform Grundfos ECADEMY doe je praktische kennis op om het vervangen van circulatiepompen in Nederlandse woningen nog makkelijker te maken. Klik hieronder op een cursus om direct aan een training te beginnen.

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

SLUIT U AAN BIJ 57.000 PROFESSIONALS NET ZOALS U

Doe ook mee en train jezelf via handige tools en ontvang als eerste nieuws over producten, updates en evenementen