Artikel

Wereldwijd zijn 200 miljoen circulatiepompen inefficiënt

Wist je dat wereldwijd 200 miljoen circulatiepompen, waarvan 100 miljoen in Europa, inefficiënt zijn? Het goede nieuws is dat jij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van het wereldwijde energieverbruik - en dat zonder al te veel moeite.

In deze video verwijzen we naar de Grundfos GO Replace app. De app zal stoppen te bestaan, maar de GO Replace functie voor circulatoren is nu beschikbaar in de GO app.


Oude pompen niet zuinig en duur

Pompen die meer dan 10 jaar oud zijn, zijn doorgaans veel minder zuinig dan moderne pompen. Zo kan het vervangen van een oude circulatiepomp leiden tot energiebesparingen van wel 75%. Jij kan dit mogelijk maken en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage maken aan lagere energiekosten voor je klanten en een gezonder milieu in Europa.


Ga van niet zuinig naar enorm zuinig

Als je een opdracht krijgt om een oude ketel, warmtepomp of circulatiepomp te vervangen, is er een 50% kans dat je een Grundfos pomp tegenkomt. En al lijkt het misschien alsof het vervangen van één circulatiepomp niet veel zoden aan de dijk zet, leveren alle pompen die jij en je collega's jaarlijks vervangen wel degelijk flinke besparingen op. Daarom heeft Grundfos het jou gemakkelijk gemaakt om de beste pomp te vinden voor elke verwarmingsinstallatie.

Met de Grundfos GO app vervang je in een handomdraai je circulatiepomp met een stuk zuinigere pomp.

Vervangen van circulatiepompen - Gratis training

Ontdek via Grundfos ECADEMY, ons gratis online trainingsplatform, hoe je het vervangen van circulatiepompen in Nederlandse woningen nog makkelijker kan maken. Klik hieronder op een cursus om direct aan een training te beginnen!

Gerelateerde producten

Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.

Doe ook mee en train jezelf via handige tools en ontvang als eerste nieuws over producten, updates en evenementen