Artikel

Data-integratie - Grundfos Utility Analytics

Grundfos Utility Analytics is web gebaseerd en zorgvuldig gemaakt met aandacht voor veiligheid, prestaties, betrouwbaarheid en redundantie. Internetverbindingen worden uitsluitend tot stand gebracht via beveiligde servers die het verkeer beheren in overeenstemming met het HTTPS-protocol. Deze servers verdelen het verkeer op een evenwichtige en redundante manier naar een DMZ waarin de toepassingen, databases en opslagservers zijn ondergebracht.

Proactieve monitoring en databeheer

Het hele systeem wordt voortdurend gemonitord door actieve systemen die de toegang en systeemprestaties controleren en het supportteam op de hoogte stellen wanneer er actie is vereist. Het monitoringsysteem produceert gedetailleerde indicatoren die verwijzen naar de fundamentele parameters van de machines. Er is ook een persistent archiveringssysteem geïnstalleerd voor lokale en externe back-ups. Deze installatie voorziet in de behoefte aan het incidenteel vervangen van data en of scenario's voor noodherstel.

Implementatie van innovatieve software voor een naadloze connectiviteit

Bij het implementeren van de SaaS-technologie (Software as a Service) van Grundfos Utility Analytics wordt er gebruikgemaakt van een agent, een klein Java open-source programma. Deze agent leest data uit de datadirectory van de klant en verstuurt deze via een geverifieerde REST-webservice veilig naar Grundfos Utility Analytics.

De agent wordt ofwel door het waterbedrijf of in samenwerking met het team van Grundfos geprogrammeerd om veranderingen in de data te monitoren met vooraf gedefinieerde intervallen (bijv. elke 15 minuten) en deze informatie door te geven aan Grundfos Utility Analytics. Dit werkt als een eenrichtingsmechanisme (alleen-lezen), volledig gecontroleerd door het waterbedrijf. Grundfos heeft geen invloed op de agent. Deze wordt volledig beheerd door het team van het nutsbedrijf dat ook over de basiscode van de agent beschikt.

Gegevensverwerking in de technologie van Grundfos Utility Analytics is afhankelijk van een Cloud service die databeveiliging en naadloze connectiviteit met verschillende systemen garandeert.

Wij helpen u aan de slag te gaan

Hebt u interesse in het gebruik van Grundfos Utility Analytics om de werkzaamheden en planning bij uw waterbedrijf te optimaliseren? Ons online team softwarespecialisten en waterexperts kan u overal meehelpen: van het beoordelen van uw wensen tot leren hoe u het systeem moet gebruiken.

De eerste stap naar meer data gestuurde beslissingen is contact opnemen, wat u hier kunt doen.

Innovatieve software met een ijzersterke beveiliging

Grundfos Utility Analytics is een van de meest uitgebreide oplossingen voor infrastructuur-assetmanagement voor water- en afvalwaternetwerken en maakt gebruik van geavanceerde dataversleuteling om uw informatie veilig te houden. Klik op een van de vakken hieronder voor meer informatie over de technische kenmerken.