Artikel

Normaliteit - Grundfos Utility Analytics

Luister naar uw netwerk en reageer in realtime op waterverliezen en andere gebeurtenissen. De module Monitoren verzamelt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar feedback om uw verkregen Data te valideren en leert u uw infrastructuur en consumenten gedrag kennen. U kunt ook uw zones kwantificeren op prioriteit.

De sleutel tot efficiëntie is realtime monitoring. Dat is precies wat u krijgt in de module Monitor van Grundfos Utility Analytics met vier hoofdfuncties, waarmee uw medewerkers afwijkingen van het normale netwerkgedrag bijvoorbeeld onmiddellijk kunnen detecteren – en snel kunnen handelen. En daarmee verkorten de unieke functies uw reactietijd op gebeurtenissen in het veld aanzienlijk. Ook krijgt u systematische berekeningen van de waterbalans voor het hele systeem en op zoneniveau.

Verhoog uw operationele efficiëntie in realtime

Sensor gebaseerde monitoring stimuleert analyse van systeemgebruik, het leren en voorspellen van vraagpatronen en trends, en van consumentengedrag.

 • Dynamische, voorspellende vraagpatronen
 • Geavanceerde analyse van trends, gedrag, consumenten en netwerk
 • Individuele metervalidatie en betrouwbaarheidsanalyse
 • Een op monitoring gebaseerde, directe weergave van het netwerkgedrag
 • Geïntegreerde feed van vraagpatronen en data naar simulatiemodellen.

Afwijkingen detecteren

Detecteer afwijkingen van het normale netwerkgedrag die lekkages, leidingbreuken, een ongebruikelijke vraag, wijzigingen aan de instroom en infiltratie en diverse netwerkproblemen kunnen omzetten.

 • Actieve, snelle detectie van lekkages, breuken en andere gebeurtenissen binnen het netwerk, evenals meet- en communicatiestoringen
 • Kortere reactietijden op gebeurtenissen in het veld
 • Betrouwbare, geautomatiseerde schatting van hoeveelheid verloren water
 • Gestroomlijnde workflow voor operationele gebeurtenissen
 • Operationele feedback valideert data en werkbonnen
 • Detecteert en kwantificeert I&I op afvalwater verzamelbuffer- en sub afvalwater verzamelbuffer.

Hebt u interesse in het gebruik van Grundfos Utility Analytics om de werkzaamheden en planning bij uw waterbedrijf te optimaliseren? Ons online team softwarespecialisten en waterexperts kan u overal meehelpen: van het beoordelen van uw wensen tot leren hoe u het systeem moet gebruiken.

De eerste stap naar meer data gestuurde beslissingen is contact opnemen, wat u hier kunt doen.

Innovatieve software met een ijzersterke beveiliging

Grundfos Utility Analytics is een van de meest uitgebreide oplossingen voor infrastructuur-assetmanagement voor water- en afvalwaternetwerken en maakt gebruik van geavanceerde dataversleuteling om uw informatie veilig te houden. Klik op een van de vakken hieronder voor meer informatie over de technische kenmerken.