Artikel

Verhoog de intelligentie in gebouwen, verlaag het energieverbruik

De toenemende verstedelijking in de wereld draagt bij aan het verbruik van aanzienlijke hoeveelheden energie. De wereldwijde vraag naar koeling alleen al is verdubbeld in minder dan 20 jaar. En water en energie gaan hand in hand. In het algemeen zijn waterpompen momenteel verantwoordelijk voor een enorm deel van het wereldwijde elektriciteitsverbruik - maar met meer energiezuinige pompoplossingen kan dit aandeel sterk worden verminderd.

Zoals we weten is deze groei in energieverbruik een belangrijke aanjager van de klimaatverandering. Op sommige plaatsen leidt klimaatverandering tot ernstige droogte, terwijl op andere plaatsen de effecten op ons klimaat naar verwachting 30% zwaardere regenval zullen veroorzaken, wat leidt tot extreme overstromingen. Ook afvalwater en binnendringend zeewater verontreinigt ons grondwater en beïnvloedt de waterkwaliteit. Overstroming treft ongeveer 250 miljoen mensen wereldwijd en veroorzaakt 40 miljard USD aan verliezen op jaarbasis

Er zijn veel intelligente wateroplossingen beschikbaar, maar jammer genoeg worden ze niet met dezelfde snelheid geïmplementeerd als de snelheid waarmee technologieën als wind- en zonne-energie worden toegepast in de energie-industrie. Daarom moet in utiliteitsgebouwen prioriteit worden gegeven aan verantwoord waterverbruik en energiezuinige oplossingen om de klimaatveranderingen waar we mee te maken hebben te helpen bestrijden.

Feiten

Emissies en klimaatverandering

Energieproductie is verantwoordelijk voor 80% van de CO2-emissies - en speelt een cruciale rol bij de klimaatverandering.

Bron: United Nations Water

Energieverbruik

Het energieverbruik voor ruimtekoeling is sinds het jaar 2000 bijna verdubbeld

Bron: Internationaal Energieagentschap, 2018

Pompen en verbruik

Vandaag de dag verbruiken pompen een enorme hoeveelheid elektrisch vermogen in de wereld.

Bron: De Europese Unie - Werkdocument van de diensten van de Commissie

Implementatie met een doel - en grote resultaten

Intelligente oplossingen zijn beschikbaar en gereed om te worden geïmplementeerd. Deze oplossingen kunnen ten goede komen aan zowel de mensheid als de aarde waarop we leven. Dus in een poging om energie- en waterverbruik te verminderen en het rendement te verhogen hebben deze klanten en steden grote veranderingen doorgemaakt - en grote resultaten gezien.

Gebouwen in Dubai besparen tot 80% energie met eenvoudige pompwissels

Het enige dat nodig was, waren ontevreden huurders om de puntjes op de i te zetten tussen de reparatie van een gebouw en de doelstellingen van de overheid om het energiegebruik te verbeteren. Gecombineerd met ambities om het energieverbruik te verlagen implementeerde Grundfos een eenvoudige oplossing die zichzelf terugverdiende.

Pompupgrade voor groeiende stad brengt efficiëntie

In Qujiang, China, werd de watervoorziening van oudsher geholpen door vrij verval - maar de verstedelijking bood een nieuwe uitdaging. Wat begon als een project om het rendement van pompen te verbeteren leverde voordelen op - zoals energiebesparingen tot 33% en betrouwbare watervoorziening.

Pompput lost chronisch overstromingen op, verhoogt kwaliteit van leven in Semarang

De Indonesische stad Semarang leed aan massale overstromingen en bouwde met Grundfos een sterke, unieke oplossing om haar burgers te beschermen tegen de overstromingen. Zie hoe de pompput van Semarang het overstromingsprobleem voor het centrale, getroffen deel van de stad oploste.

Wilt u meer weten?

Om een positieve verandering te kunnen maken moeten we nu actie ondernemen. Bezoek de onderstaande links voor meer informatie, inclusief het verkennen van huidige oplossingen voor industrieën en fabrikanten alsmede intelligente pompoplossingen van Grundfos.