Artikel

Help jij je klanten echt vooruit?


De meeste klanten vragen om duurzame oplossingen voor hun HVAC installaties. Vertel jij hen actief over de energie- en kostenbesparende mogelijkheden daarvan?

Feiten over duurzaamheid

  • 8 van de 10 eindklanten vragen om een duurzame oplossing.

  • Installatiesystemen kunnen fors bijdragen aan de oplevering van duurzame gebouwen en de vermindering van de CO₂ uitstoot.

  • Momenteel speelt duurzaamheid een rol in 44% van de installatieprojecten.

  • Klanten geven prioriteit aan energiezuinigheid en kostenbesparing als het gaat om duurzaamheid.

Slechts de helft van de installateurs stimuleert actief een keuze voor een duurzame oplossing

In Europa stimuleert gemiddeld 52% van de installateurs op dit moment duurzame oplossingen, en een groter deel verwacht dit de komende jaren te gaan doen. 25% heeft helemaal geen plannen.

Bron: USP Marketing Consultancy B.V. (2022), European Mechanical Installation Monitor Q4 2021 Driemaandelijkse telefonische interviews met 700 geregistreerde HVAC installatiebedrijven en loodgieters in 6 verschillende grote Europese markten.

 

Stap over op een zuinig alternatief

Als installateur speel je een belangrijke rol in de wereldwijde vermindering van energieverbruik. Wanneer je het aantal oude, energieverslindende pompen bij elkaar optelt die jij en je collega's jaarlijks vervangen, levert dat een aanzienlijke energiebesparing op. Grundfos maakt het je makkelijk om de beste, meest efficiënte pomp voor ieder verwarmingssysteem te vinden, zodat jij voldoet aan de duurzaamheidswensen van je klanten.