Sommige doelen zijn belangrijker dan andere

Bij Grundfos zijn we overtuigd dat het belangrijk is om aandacht te vestigen op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. We willen u dan ook bedanken voor uw bezoek aan onze site. U draagt nu al bij aan een duurzamere wereld! Tijdens het EK Handbal Heren in Hongarije en Slowakije laten we volop zien dat we al vanaf het eerste uur betrokken zijn bij VN SDG 6: schoon water voor iedereen, en SDG 13: klimaatactie.

Grundfos steunt de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN verdienen alle aandacht die ze kunnen krijgen. Grundfos steunt met name SDG 6 en SDG 13, omdat we geloven dat wij echt het verschil kunnen maken. Deze twee doelen – het waarborgen van schoon water voor iedereen en het bestrijden van klimaatverandering – benadrukken hoe belangrijk water is voor de mens.

Doel 6: Schoon water en sanitaire voorzieningen

Doel 6 is gericht op het bieden van universele toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen, wat naar schatting 785 miljoen mensen momenteel niet hebben. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op hun voedselveiligheid en hygiëne, maar ook op banen en onderwijs.

Doel 13: Klimaatactie

Doel 13 is gericht op het stoppen van de klimaatverandering en het beperken van de schadelijke effecten ervan. Als klimaatverandering niet direct wordt aangepakt, zal het water onvermijdelijk stijgen en zullen extreme weersomstandigheden steeds meer de norm worden.

 

Pompen werken achter de schermen

Het EK handbal voor mannen wordt gehouden op vijf sportlocaties in Hongarij en Slowakije. De grootste van de vijf stadions is de multifunctionele sporthal van Boedapest met een capaciteit van maximaal 20,000 toeschouwers. Daarom is het van essentieel belang dat de pompen binnen dit stadion het hele toernooi probleemloos draaien zonder storingen. In de gloednieuwe Budapest Multifunctional Arena doen de 63 betrouwbare pompen achter de schermen hun werk, zodat spelers en scheidsrechters kunnen genieten van stromend water en het stadion ook nog eens minder energie verbruikt.

Duurzaam comfort in grote stadions

De Budapest Multifunctional Arena is slechts één van de fantastische sportlocaties waar Grundfos-pompen geruisloos en efficiënt hun werk doen. Een ander goed voorbeeld is de Krakow Arena in Polen, waar tot 100 Grundfos-pompen duurzaam comfort bieden aan duizenden fans.

Lees verder

Hoe kunnen we gebouwen slimmer maken en verspilling terugdringen?

Energieverbruik en CO²-emissies spelen een cruciale rol bij klimaatverandering. Klimaatverandering kan zowel leiden tot ernstige droogte als tot zware regenval en overstromingen, maar samen kunnen we een verschil maken door minder energie te verbruiken.