Artikel

Ingewikkelde selectie, dimensionering of installaties?

Het kiezen, installeren en dimensioneren van een pomp kan soms moeilijk en tijdrovend zijn. Een verkeerde keuze en dimensionering van componenten kan leiden tot een langere installatietijd en een gebrekkige installatie.

Bekijk de video en zie hoe u drukverhogingssystemen kunt optimaliseren.


Selecteren en dimensioneren van een pomp: waar moet u beginnen?

Er zijn veel verschillende onderdelen betrokken bij het ontwerpen en bouwen van een drukverhogingssysteem. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, werken sommige drukverhogingspompen beter dan andere in specifieke situaties. Het kan moeilijk zijn om te weten welke pomp het best voldoet aan de behoeften van uw toepassing en welke componenten u nodig hebt om een optimaal gedimensioneerd systeem op te zetten. Het zoeken naar de juiste onderdelen door een verkeerde keuze van pomp, tank of drukregelaar kan leiden tot een tijdverlies van mogelijk 4 uur.


Lange en complexe installatie

Traditionele drukverhogingssystemen kunnen complex zijn. Ze bestaan uit vele verschillende onderdelen, inclusief expansievaten, pompen, kleppen en regelsystemen. Al deze elementen moeten in één oplossing worden ingebouwd. Een grotere complexiteit brengt een langere installatietijd met zich mee en een hoger risico op aankoop van de verkeerde onderdelen. Tijd die wordt besteed aan het zoeken naar onderdelen of het opnieuw monteren van leidingen kan de installatietijd met 2 uur verlengen. Dit brengt extra kosten met zich mee, wat kan leiden tot ontevredenheid bij uw klant.

Beperkte installatieruimte

Beperkte ruimte is het meest voorkomende probleem bij het installeren van een drukverhogingssysteem. In de meeste gevallen moet er gezocht worden naar een nieuwe ruimte of moet de bestaande installatie aangepast worden. Dit kan tijdrovend en ingewikkeld zijn. De installatie van een drukverhogingssysteem die niet in de voorziene ruimte past, kan de installatietijd met 2 uur doen toenemen en extra kosten veroorzaken door de extra leidingen en aanpassingen die nodig zijn.


Een compacte alles-in-één oplossing

De SCALA drukverhogers van Grundfos bieden een alles-in-één oplossing aan, waar alle nodige componenten in één compacte pomp geïntegreerd zijn. Deze compacte oplossing maakt de installatie snel en eenvoudig, zo bespaart u tijd voor andere taken. Als multifunctionele oplossing zijn ze gebouwd voor elke toepassing en zijn ze ideaal voor installatie binnen en buiten, waardoor selectie en dimensionering minder complex zijn dan bij traditionele drukverhogingssystemen.

Snelle en eenvoudige installatie

Als een volledig geïntegreerde, alles-in-één oplossing, kunnen onze pompen in 3 eenvoudige stappen geïnstalleerd worden:

  1. Sluit de leidingen aan: Met de verstelbare inlaat- en uitlaataansluitingen kunt u gemakkelijk +/-5° bewegen om een snelle installatie mogelijk te maken.
  2. Zuig de pomp aan: Met de grote plug kunt u de pomp snel en gemakkelijk vullen met water. U moet de pomp vullen met minimaal 1,7 liter water.
  3. Steek de stekker van de pomp in het stopcontact en de pomp wordt geactiveerd.

Bekijk onze korte SCALA2 installatiehandleiding om te zien hoe het werkt.


Twijfelt u of uw installatie correct is? Vergeet niet dat u altijd onze beknopte handleiding kunt raadplegen die bij de SCALA2 pomp wordt geleverd.

Standaard levert de SCALA2 een waterdruk van 3 bar, ongeacht de voordruk en het aantal open kranen. Dit sluit in wezen eventuele inschakeltijd uit.

Voor een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van de SCALA1 configureert u de pomp eenvoudig met het bedieningspaneel van de pomp. Om het maximale uit de pomp te halen, gebruikt u de Grundfos GO REMOTE app en volgt u de online configuratie.

Bron