Artikel

Operationele risico's in een drukverhogingssysteem

Een slechte controle over de waterdruk kan de pomp beschadigen en leidingen doen lekken. Na verloop van tijd kan dit resulteren in overmatig waterverbruik, stijgende kosten en zelfs overstromingen binnenshuis. Maar er is een manier om het heft in eigen handen te nemen en deze risico's te vermijden met de SCALA-pompen.

Bekijk de video en zie hoe u deze operationele risico's in een drukverhogingssysteem gebruik kunt vermijden.Operationele risico's in een drukverhogingssysteem

Drukverhogingspompen zijn niet gebouwd om zonder water te werken. Als de wateropslagtank leeg raakt of de watertoevoer uit het stadswaterleidingnet onvoldoende is, kan de pomp zonder water gaan draaien, waardoor deze waarschijnlijk oververhit raakt en uiteindelijk stuk gaat.

Waterlekken van leidingen in het systeem kunnen schade veroorzaken in huis en in het ergste geval resulteren in overstromingen binnenshuis. Zelfs een lekkend toilet of een druppelende tuinkraan kan een aanzienlijke hoeveelheid drinkwater verbruiken en de levensduur van de pomp verkorten als dit onopgemerkt blijft. Dit kan de huiseigenaren op kosten jagen, enerzijds door de reparaties aan de woning en anderzijds door de hoge waterfactuur.Een slimme pomp.

Deze operationele risico's kunnen worden vermeden als het waterdruksysteem ze van tevoren kan detecteren en hierop kan reageren. De SCALA1 en SCALA2 zijn gebouwd om het drukverhogingssysteem te beschermen en bevatten verschillende beveiligingsfuncties die te zien zijn op het bedieningspaneel (SCALA2) en in de GO Remote app (SCALA1) als alarmen. Deze alarmen wijzen niet noodzakelijk op schade aan de pomp. In de meeste gevallen waarschuwen ze de gebruiker voor een probleem in het systeem dat aandacht vereist. Het droogloopalarm kan bijvoorbeeld wijzen op onvoldoende watertoevoer zonder droog te lopen. Hierdoor kunnen problemen worden aangepakt voordat ze schade veroorzaken.

Droogloopbeveiliging of watertekort:

  • De SCALA1 en SCALA2 hebben een ingebouwde droogloopbeveiliging die de pomp uitschakelt en de gebruiker waarschuwt wanneer er te weinig water in de installatie is.
  • De maximale looptijd en anti-pendelfunctie schakelen de pomp uit als de pomp tekenen van lekkage of leidingbreuk in het systeem detecteert. Door de pomp na een bepaalde tijd uit te schakelen wordt het risico op waterlekkage bij huishoudelijke apparaten verminderd.

Met een SCALA-pomp heeft u een pomp die een optimaal comfort in het hele huis garandeert, waarmee u geld bespaart en schade aan de woning kunt voorkomen. Kortom een slimme pomp.

Ontvang relevante inzichten, nieuws en updates

MELD U AAN en blijf altijd op de hoogte van onze producten, toepassingen, spannende promoties en evenementen en de laatste industriële ontwikkelingen.

MELD U AAN