Artikel

Gebrek aan waterdruk of luidruchtig drukverhogingssysteem?

Fluctuerende douchetemperaturen, langzaam vullende toiletten, geluid van waterleidingen of pomp binnen of buiten het huis. Na verloop van tijd kunnen deze irritaties afbreuk doen aan het comfort in de woning. Gelukkig is er een oplossing voor het verbeteren van de huishoudelijke watervoorziening de SCALA-pompen.

Bekijk de video en ontdek hoe jij drukverhogingssystemen kunt optimaliseren.

Gebrek aan waterdruk?

Onvoldoende waterdruk kan ervoor zorgen dat de toilettank meer tijd nodig heeft om te vullen, waardoor de wachttijd voor het spoelen langer wordt. Een gebrek aan waterdruk kan er ook voor zorgen dat de temperaturen instabiel worden en fluctueren tussen kokend heet en ijskoud water in de douche. Onvoldoende waterdruk is niet alleen onaangenaam, maar kan ook problemen veroorzaken bij het gebruik van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines of vaatwassers.

Bekijk de video en zie hoe u drukverhogingssystemen kunt optimaliseren.


Identificeren van de oorzaak

Als uw drukverhogingssysteem voorzien wordt van water uit de waterleiding van een stad of uit ondiepe bronnen, kan u soms schommelingen in waterdruk of het wegvallen ervan ervaren. Als uw watertoevoer afkomstig is van een watertank op een dak of een breektank (boven- of ondergrond), dan is de druk mogelijk niet voldoende om alle kranen en tappunten te voorzien van voldoende waterdruk. In dit geval heeft u een drukverhoger nodig. Anders krijgt u geen water uit de kranen.

Lawaaierig drukverhogingssysteem?

Lawaai van waterleidingen of de pomp kan vervelend zijn voor u en uw buren. In de meeste gevallen duiden luidruchtige leidingen op problemen in het watertoevoersysteem. Aangezien geluid gemakkelijk kan doorgegeven worden via de installatie en componenten in het watertoevoersysteem, kan het moeilijk zijn om de bron van het probleem te identificeren. De meest voorkomende redenen van lawaai zijn slechte pomptechnologie of slechte pompregeling. Systemen met oudere centrifugaalpompen die bijvoorbeeld gebruik maken van ventilatorgekoelde motoren kunnen trillingen door het hele systeem genereren, wat resulteert in meer lawaai. Inefficiënte pompen die continu draaien, zelfs als er geen water wordt gebruikt of slecht geïnstalleerde pompen die niet aan de vloer zijn bevestigd, kunnen trillingen en lawaai in het systeem veroorzaken.

Bekijk de video en ontdek hoe jij drukverhogingssystemen kunt optimaliseren.


Verbeter het comfort in huis met een Grundfos drukverhogingspomp.

De Grundfos SCALA-pompfamilie integreert alle componenten in één compact drukverhogingssysteem inclusief pomp, tank, sensor en terugslagklep.

De SCALA1 en SCALA2 zijn uitgerust met geavanceerde technologie en maken gebruik van intelligente waterkoelingstechnologie om lawaai en trillingen te verminderen. Bij normaal gebruik produceert de SCALA1 > 55 dB(A), terwijl de SCALA2 < 47 dB(A) produceert. Een daling van het geluidsniveau met 6 dB(A) zal ervaren worden alsof het lawaai gehalveerd is in geluidssterkte. Ter vergelijking: de meeste vaatwassers produceren ongeveer 46-60 dB tijdens normaal gebruik.

Voor ultiem comfort en intelligente functies, waarmee de pomp zich automatisch aanpast aan de noden van de woning, kiest u voor de SCALA2. De SCALA2 is onze premium pomp die het geluid tot een minimum beperkt en steeds een perfecte waterdruk geeft.

Bron