Artikel

Zorg voor overzicht en betrouwbaarheid met een totaalleverancier van producten

Grundfos streeft ernaar om met een uitgebreide productportefeuille eenvoudig verschillende functies te kunnen bieden. Met slechts één contactpunt en onze wereldwijd verspreide distributiecentra en productielocaties ben je verzekerd van een leverancier waarmee je alle hedendaagse uitdagingen het hoofd kunt bieden.

Een totaalleverancier kan ervoor zorgen dat jij slimmer kunt werken en dat je deadlines niet in gevaar komen.

Wij leveren alles voor biologische zuivering, of het nu gaat om pompoplossingen, doseeroplossingen, mixers, beluchting, toerentalregelaars, bediening of connectiviteit.

Om via een biologisch proces afvalwater te verpompen zijn verschillende pompen in de tank nodig, zoals toevoerpompen, recirculatiepompen of slibpompen. Dat betekent dat je flexibel moet zijn bij de installatie. Met pompen van Grundfos heb je verschillende installatiemogelijkheden.

Bij Grundfos vind je pompen, systemen en benodigdheden voor afvalwater die voldoen aan alle eisen op het gebied van industriële effluentpompen.

Voor biologische zuivering is het vaak nodig chemische stoffen te doseren, zoals voor de dosering van voedingsstoffen of pH-dosering. Dat betekent dat je betrouwbare doseerpompen nodig hebt voor chemische toevoegingen aan het bacteriële proces of de chemische neerslag. De doseerpompen van Grundfos zijn in staat volledig te voldoen aan alle doseringsvereisten in het biologisch proces.

Chemische zuivering speelt een belangrijke rol in de zuivering van industrieel afvalwater. Bij Grundfos vind je een groot aanbod aan oplossingen voor industriële chemische zuivering.

Grundfos biedt ook energiezuinige, door tandwielen aangedreven mixers met een optimale verhouding tussen kracht en stroomverbruik. Daarnaast is er een grote keuze aan mixers met bijbehorende benodigdheden en besturingseenheden, zoals externe toerentalregelaars. Zo kun je perfect voldoen aan de vraag op het gebied van biologische buffer- en slibtanks.

Beluchting is een cruciaal onderdeel van biologische zuivering en is verantwoordelijk voor het meeste energieverbruik in een zuiveringsinstallatie. Onze bodemdiffusers, zowel grof als fijn, zorgen voor meer verplaatsing van zuurstof voor oxygenatie, wat veel energie van de blower scheelt. Het diffusersysteem van Grundfos bevat alle benodigdheden, zoals aansluitleidingen aan de zijkant en intrekbare koppelingen, wat handig is omdat er zo onderhoud aan de diffusers kan worden gedaan zonder de biologische tanks hoeven te ledigen.

Meer weten over biologische zuivering?

Grundfos heeft een breed scala aan pompoplossingen die voldoen aan alle wensen op het gebied van biologische zuivering.

Bekijk nu het procesoverzicht om te ontdekken hoe je met de juiste oplossing je chemische zuiveringsinstallatie optimaliseert.

De voordelen van onze geavanceerde technologie op het gebied van biologische zuivering

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.