Artikel

Energieverspilling tegengaan

Lekken in het netwerk zijn niet alleen een verlies aan water, maar verspillen ook ongelooflijk veel energie.

Of u nu te maken heeft met kleine lekken of grote leidingbreuken, het kost energie om water van A naar B te transporteren en als dit water vervolgens weglekt, maakt u onnodige kosten. En nu de energieprijzen snel stijgen, kunnen deze verborgen kosten zeer hoog oplopen. 

Om nog maar te zwijgen van de mogelijke reputatieschade. Duurzaamheid staat hoger in het vaandel dan ooit tevoren en het is daarmee essentieel om water- en energieverbruik te minimaliseren en verspilling waar mogelijk tegen te gaan.

Wat zijn de verborgen kosten van een waterlek?

Als u 1 kWh nodig heeft om 1 m3 non-revenu water (NRW) te vervoeren, en 1 Kwh kost ongeveer € 0,50 dan staat een jaarlijks waterverlies van 1.000.000 m3 gelijk aan ongeveer €500.000 aan onnodige energiekosten.

Oplossing: Automatische monitoring en proactief assetmanagement

Om energieverspilling te verminderen, is het essentieel dat leidingbreuken tijdig worden aangepakt of, nog beter, worden voorkomen. Met een gedegen langetermijnplanning vermindert u het risico op lekkage. 

Klik hier om meer te weten te komen over het detecteren en lokaliseren van lekken en hoe u met assetmanagement leidingbreuken vermindert.