Artikel

Geen verstoppingen, geen oververhitting en vrije doorgang voor deeltjes

Als je klant geen problemen heeft, heb jij ook geen problemen. En met een probleemloze afvalwaterinstallatie ben je klaar voor de toekomst en blijf je concurrenten de baas.

Grundfos heeft geavanceerde technologie ontwikkeld voor afvalwaterpompen, op basis van een open waaier voor de vrije doorstroom van grote deeltjes. Dit voorkomt verstoppingen in afvalwatersystemen en garandeert een vlekkeloze werking zonder uitval en een lange levensduur.

Soms is voor afvalwater met veel vaste deeltjes, zoals in de vleesindustrie, of met verstoppende deeltjes, zoals in de textielindustrie, een pomp nodig met waaiers met een grotere vrije doorgang.

De SE/SL en de SEG versnijdingspompen voor industrieel afvalwater van Grundfos kunnen worden geleverd met verschillende soorten waaiers, om te kunnen voldoen aan de specifieke eisen verschillende soorten afvalwater. Grundfos kan daarnaast aangepaste extra geharde waaiers en wit gietijzer leveren voor bepaalde toepassingen, zoals schurend afvalwater uit de auto-industrie.

Grundfos SE- en SL-pompen

De SE- en SL-serie van dompelbare afvalwaterpompen van Grundfos zijn verkrijgbaar met diverse soorten waaiers voor minimale verstopping en maximale betrouwbaarheid zonder in te boeten aan vrije doorgang voor deeltjes of efficiëntie van het systeem. 

Waaiers voor SE en SL 1-11kW

S-tube waaier, één kanaal (afbeelding links)
50, 80 of 100 mm vrije doorgang
Gietijzer (EN-GJL-250)

Vortexwaaier (afbeelding rechts)
65, 80 of 100 mm vrije doorgang
Gietijzer (EN-GJL-250) of
roestvrij staal (1.4408)

Waaiers voor SE en SL 9-30kW

Open S-tube waaier (afbeelding links)
Gietijzer (EN-GJL-250)
roestvrij staal (1.4408)
Wit gietijzer (EN-GJNHB555)

Alleen voor pompen met superhoge en hoge opvoerhoogte.

S-tube waaier, gesloten enkel kanaal (afbeelding rechts)
Gietijzer (EN-GJL-250)
roestvrij staal (1.4408)

Waaiers voor SE en SL 9-30kW

Gesloten S-tube waaier, dubbele buis (afbeelding links)
Gietijzer (EN-GJL-250)
roestvrij staal (1.4408)

Vortexwaaier (afbeelding rechts)
Gietijzer (GJS-500-7)
roestvrij staal (1.4408)

SEG-pompen

Grundfos SEG-pompen zijn verkrijgbaar met halfopen waaiers en een snijsysteem (versnijder) om de lengte en omvang van vaste deeltjes in het afvalwater te verminderen.

Halfopen waaier


Omschrijving

Zware, halfopen waaier van gietijzer met meerdere kanalen, een vrije doorgang van 5 mm en een ingebouwde verstelbare moer voor het instellen van de speling van de waaier.

Materialen
Waaier: Gietijzer (EN-GJI-200)
Verstelbare moer: Roestvrij staal (1.4057)

Versnijdend systeem

Omschrijving
Versnijdend systeem van gehard roestvrij staal, bestaand uit een stationaire ring en een draaiende snijkop. De stationaire ring is op de behuizing van de pomp bevestigd, voor de ingang naar de pomp. De draaiende snijkop is op de rotoras bevestigd.

Materialen
Snijring en snijhoofd: Roestvrij staal (1.4542)
Verstelbare moer: Roestvrij staal (1.4057)

Op zoek naar een waaier die precies aan jouw wensen voldoet?

Het kiezen van de juiste waaier is belangrijk bij het verpomen van industrieel afvalwater. Lees ons advies over de keuze voor een waaier voor verschillende soorten afvalwater.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.